ARTIST FOOKUSES: Eesti muusikaskeene tõusev täht maria kallastu

TMW
Copy
Foto: Marii Kiisk

Homse popi teerajajad põrkuvad lokaalis F-Hoone TMW Soda Pop esitlusõhtul. Üheks neist maria kallastu on noor laulja-laulukirjutaja ja produtsent.

maria kallastu on muusikaskeenes tõusnud kiirelt hinda nii kriitikute kui ka kolleegide seas. Tema siidist R&B vokaali maitsestavad unenäolised helid ja kõrvu kergitavad harmooniad, saateks raskelt astuv gruuv. Kallastu on olnud ümbritsetud väga eripalgelisest muusikast juba lapsepõlvest saadik, mis on kujundanud tema teed helilooja ja produtsendina. Maria tunneb, et laulmine ja lugude produtseerimine on tema kui artisti jaoks võrdselt tähtsad. Neid oskusi ühendades väljendab ta ennast piiranguteta ja autentselt. Ta on koostööd teinud mitmete kohalike talentidega, kelle seas produtsendid Karl Killing, Gevin Niglas ja boipepperoni, räpparid säm, margiiela ja Leis, luuletaja EiK ning kitarrist Mattias Tirmaste. 

2023. aasta sügisel nägi ilmavalgust maria kallastu esimene EP "WHITENOISE". Lühialbum jõudis mitmete kohalike muusikakriitikute lemmikute hulka ning tunnistatud ka nii Eesti Ekspress kui ka ERR kultuuriportaal aasta parimate tabelites.

“Täpselt produtseeritud ja parajalt puhtaks sõelutud, et mul pole häbi tuua tema kõrvale võrdlusena Doja Cati või SZAd.” – Kaspar Viilup (Müürileht / ERR)

Kuula:

maria kallastu astub Tallinn Music Weekil üles laupäeval 06.04 Soda Pop muusikaõhtul. Loe lähemalt SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles