Mis juhtus? Bedwettersi kurikuulus MTV auhind läks kaduma

Copy
Foto: TMW pressimaterjal

Kõige esimesel Tallinn Music Weekil üles astunud pop-punk bänd Bedwetters tegi hiljuti võimsa comeback’i ja nüüd on nad tagasi ka TMW laval.

Bedwetters lendas 00ndatel kõrgelt nii kodus kui ka võõrsil. Tänu loo "Dramatic Letter To Conscience" videole jõudsid nad 2007. aastal esimese Eesti artistina MTV Euroopa galale, võites publikuhääletuse teel “Uue Euroopa Heli” auhinna, edestades teiste seas toonase nu rave’i nähtuse lioulaeva The Klaxons ja saades komplimente ei kelleltki muult kui Snoop Doggilt. Ent aastal 2013 võeti aeg maha, et pea kümme aastat hiljem pea sama võimsalt tagasi tulla. Mullu rokiti end Eesti Laulu konkursil looga "Monsters" kolmandaks ja avaldati uus kauamängiv “It Is What It Is”. Eesti Muusikaauhindade jagamiselt lahkus Bedwetters tervelt kolme auhinnaga: Aasta Ansambel, Aasta Rockalbum ja Aasta Muusikavideo.

Andsime bändi kitarristile Rauno Kuttile täita tänavuse TMW küsimustiku.

3 asja, mis teevad Bedwettersist just Bedwettersi?

Minu arvates on Bedwettersi 3 tunnust meie lavaenergia, meie ajalugu ja meie igavene soov elektroonilist muusikat bändimuusikaga segada. Raju mussi teha ja ennast välja elada läbi muusika loomise ja esitamise.

Millist atmosfääri loodate enda muusikaga luua?​

Tihtipeale kipub atmosfäär süngemas suunas arenema. Aga mitte ainult. Erinevalt varasemast loomingust, oleme kindlasti rohkem vaikuse ja emotsioonide kasvatamise suunal seiklemas. Mängime erinevate žanrite piiridel ja segame neid. Kindlasti on meie kontserdil väga kõrge energiatase, mida kogeb iga külastaja erinevat moodi. Pigem lahkub inimene meie kontserdilt korraliku energialaenguga. Ja mitte enne lõppu.

Viimane lugu, mida kuuldes tekkis samastumistunne?​

Bring Me The Horizoni “Kool-Aid”. Tekkis tunne, et tahaks veel hevimat mussi teha.

Kellesse või millesse viimati armusid?

Mina armusin uuesti…

Kirjelda oma viimast unenägu.

See oli märg. Ja kollane.

Nimeta 4 ajaloolist või väljamõeldud tegelast, kelle kutsuksid õhtusöögile.

Snoopy, Alan Watts, South Parki tüübid ja Peter Griffin.

Mis on esimene märk sellest, et oled milleski edukas?

Esimene märk on areng ja enesele seatud ootuste ületamine. Sealt edasi sõltub, mis ma tahan, et juhtuks. Edu ei pea üldse väline tunnustus või rahaline tulem olema. Vahel on piisav edu, et asjaga tegeleda. Näiteks suurim edu on, kui jõuame bändiga proovikasse ja saame tegeleda loovtööga musa kirjutamisel.

Millist uut harjumust tahaksid endas juurutada?

Bändiga võiks saada harjumuseks iga nädal proove teha ja ka tõhusa kirjutamise sessioonide graafiku välja mõelda. Samas vajab loovus ruumi, nii et ka minna lihtsalt vooluga kaasa.

Mida ootad kõige enam aastal 2024 muusikast?

Huvitavaid reliise. AI arengut, eriti selle abi muusika produtseerimises. Midagi muud peale TikToki.

Aga Tallinn Music Weekilt?

Tahaks juba lavale astuda.

BOONUSKÜSIMUS: Mis sai teie kurikuulsast MTV auhinnast? Kus see tänasel päeval asub?

Kurikuulsaid auhindu oli 5tk. Igal bändimehel oma nimeline. Üks asetseb Pärnus muusikariistade poes Muusik, osad on poistel kodus. Üks eksleb kuskil maailmas ringi.



Bedwetters astub Tallinn Music Weekil üles laupäeval 06.04 festivali Võnge muusikaõhtul. Loe lähemalt SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles