TMW PLAYLIST: "Ood Päikeseloojangule", mis inspireeritud kaunitest hetkedest

TMW
Copy
Pille-Riin Langeproon
Pille-Riin Langeproon Foto: TMW

TMW 2024 muusikaõhtute playlistide sarjas võtame järgmisena ette Eesti Kooriühingu.

Pille-Riin Langeproon ja Karl Tipp on loominguline duo, kelle sulest tuleb TMW-l ettekandele koorimuusikat koos elektrikitarri ja elektroonikaga. Nende playlistist leiab aga sümbioosis koorimuusikaga ka indie, new age’i ja ambienti sugemetega laule. Need kõik moodustavad nende loomingus ühe terviku ja seda proovivad nad ka oma playlistis edasi anda. Inspireerituna loodusest, inimestest ja kaunitest hetkedest.

Eesti Kooriühing toob TMW-l lavale Pille-Riin Langeprooni ja Karl Tippi autorikontserdi "Ood Päikeseloojangule" kammerkoor Avis Animi esituses.

Aastal 2022 asutatud Avis Animi koosneb sõpruskonnast, keda ühendab julgus katsetada ja esitada uut loomingut. Pille-Riin Langeproon on helirežissöör ja helilooja-sünesteet, kes loob kooriteoseid, mis põhinevad loodusel ja sünesteesial (värvide ja kõlade kooslusel). Kaasautor Karl Tipp on saksofonist, helilooja ja luuletaja, kes saab innustust humanistlikest vaatepunktidest ning muusika ja sõna sümbioosist.

Mitmest esmaettekandest koosnevat kava dirigeerib EMTA ja Sibeliuse Akadeemia üliõpilane Leiu Ryland-Jones, elektrikitarril teeb kaasa Weekend Guitar Triost ja Tree nime all tuntud Tõnis Leemet ning imelisi õhtuseid videomaastikke loob kunstnik Maari Soekov.

TMW 2024: Kooriühing esitleb
Millal? Laupäeval, 6. aprillil
Kus? Telliskivi Roheline Saa

Tutvu artistidega lähemalt TMW veebis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles