TMW konverentsil osaleb menubändi R.E.M. manager Bertis Downs

Copy
Foto: Erakogu

TMW-le eelnevatel nädalatel tutvustame tähelepanuväärseid TMW konverentsi kõnelejaid. Alustuseks võtame ette R.E.M.i nõustaja ja manageri Bertis Downsi.

Kes ta on?

USA Georgia osariigi advokaat, kes oli pikka aega ka Georgia ülikooli õigusteaduskonna dotsent. Tema erialaks on meelelahutusvaldkonna juriidika ning ta on esindanud Athensi linna kuulsaimat bändi R.E.M. kogu nende karjääri jooksul.

Koostöö ansambliga R.E.M.

Algselt pakkus ta bändile juriidilist nõustamist ja oli seejärel nii nõunik kui ka mänedžer, võttes viimases rollis ameti üle Jefferson Holtilt.

Meenutades oma R.E.M.i seiku VH1 saates "Behind the Music", ütles Downs: "Minu meelest olid nad suurepärased." Downs mäletab, et ütles bändile, et nad saavad kunagi kuulsamaks kui biitlid. "Nad hakkasid minult küsima nõu seoses autoriõiguste ja kaubamärgiga. Kui nendeni jõudis esimene salvestusleping, vajasid nad minu abi," rääkis ta.


 

Kogukonnale tagasi andmine

Bertis on tuntud ka oma töö poolest haridusvaldkonnas. Tema peamine kodaniku- ja heategevuslik huvi on Ameerikas riiklike õppeasutuste propageerimine. Ta on võrgustiku Network for Public Education ja People For the American Way juhatuse liige. Tema peamiseks mureks on riigikoolide kasvav korporatiivsus, mis pärsib õpetamist ja õppimist. Downs on öelnud, et kõige olulisem, mida kogukond saab avaliku hariduse heaks teha, on pöörata tähelepanu õpetajatele ja aidata neil aidata lastel õppida.

Bertis on öelnud:

"Lasta oma täht lendu ja loota, et vaitud suund on õige – ma ei oodanudki seda, see oli üsna ebatõenäoline."

"Muusika jääb ellu vaid uute oludega kohanedes."

"Head koolid loovad head kogukonna."

3 põhjust, miks teda TMW-l vaatama tulla:

  • Et saada ülevaade muusikamaailma juriidilisest poolest
  • Et õppida, kuidas minna koos oma artistiga läbi tule, vee ja vasktorude
  • Et teada saada, kuidas kaasaegses maailmas ellu jääda ja kohaneda

Lisaks Downsile saavad TMW konverentsil sõna BAFTA võitjast filmimuusika nõustaja Kle Savidge ja rahvusvahelist tähelendu tegeva filmi "Savvusanna sõsarad" režissöör Anna Hints. Tutvu teiste kõnelejatega SIIN.

Tallinn Music Week 2024 konverents toimub Nordic Hotel Forumis.

PRO ja DigiPRO passid on müügil shop.tmw.ee.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles