Intervjuu korraldajaga: Tarmo Sikk

TMW
Copy
Foto: Erakogu

Igal suvel uude Eestimaa paika rändav kultuurifestival Võnge võõrustab külastajaid tavapäraselt mõnes idüllilises paigas kesk kaunist ja ürgset loodust. Tallinn Music Week toob aga Võnke taaskord linnadžunglisse! Festivali korraldaja Tarmo Sikk räägib, mida huvitavat võime oodata Võnge Festivali esitlusõhtult.

Tutvustage end: kes, miks, quo vadis?

Nimi on Tarmo. "Kuulus" olen peamiselt kahe asja poolest. Tegutsen loovjuhina reklaamiagentuuris Tabasco ja aitan ettevõtetel teha kastist välja loovkampaaniaid.. Aastaid tagasi kutsusin ellu ka festivali Võnge ning olen tänini selle peakorraldaja. Viime esmaklassilise festivalikultuuri ja maailmatasemel muusika igal suvel uude Eestimaa paika. Nii on esinenud siinse ürgse looduse rüpes ja meie pisikestes külakestes Grammy-võitjad ja maailmas miljoneid austajaid kogunud artistid. Rändfestivalina ehitame iga kord üles festivalilinnaku – püstitame suuremad ja väiksemad lavad, toome kohale helitehnika, loome taristu jne. TMW toob Võnke kord aastass ka linnadžunglisse.

Miks TMW-le tulla? Mida head see teile on andnud?

TMW on hea võimalus avastada enda jaoks uut põnevat muusikat, milleni Spotify algoritm sind ilmselt ei juhataks. Kogeda kontserte, mis sind hingepõhjani ning jalatalla ja juuksetutini liigutavad. Vähem oluline pole ka mõnus melu, mis uue muusika ja homsete mõtete festivaliga kaasas käib. See on hea võimalus kohtuda ja tutvuda inimestega, kelle juurde igapäevase rutiinse elu algoritm sind küllap ei viiks.

3+ nopet TMW programmist

Soe soovitus: astu läbi esitlusõhtult, kuhu sa esimese hooga kindlasti minna ei plaaniks. Saad kogeda midagi enda jaoks täiesti uut ja avardada oma (muusikalist) silmaringi.

Konverentsiprogrammist tooks välja näiteks Radioheadi kitarristi ja taustavokalisti Ed O’Brieni esinemise.

Miks just teie esitlusõhtule tulla? Keda-mida üllatavat, ennenägematut ja -kuulmatut või vana head esile tooksite?

Võnke esitlusõhtu, nagu Võnge isegi, toob kokku variatiivse seltskonna artiste. Üles astuvad nii kohalikud tuntud nimed nagu Karl Killing, Minimal Wind, deLulu ja Tuulikki Bartosik feat. Sander Mölder kui ka avastamist väärt kooslused piiride tagant nagu Charlotte Fever Prantsusmaalt, Abekejser Taanist, SUN Prantsusmaalt ja badfocus Tšehhist. Tasub mängima panna meie esitlusõhtu playlist ja küsimus "miks" kaob kui nõiaväel.

 

Päeva tarkusetera

Üks noot ütleb rohkem kui tuhat pilti.

 

TMW 2023: Võnge Festivali lava toimub laupäeval, 13. mail Fotografiska Tallinns Telliskivi Loomelinnakus. Üles astuvad Tuulikki Bartosik feat. Sander Mölder (EE,SE), badfocus (CZ), deLULU (EE), Minimal Wind (EE), SUN (FR), ABEKEJSER (DK), Karl Killing (EE), Charlotte Fever (FR)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles