Intervjuud Maitsed programmi peakokkadega: Tsunfti Silver Karu, Lendava Maaleri Mariam Eliasshvili ja Lee Hiro Takeda

TMW
Copy
Lendav Maaler
Lendav Maaler Foto: TMW pressimaterjal

Aitame festivalikülastajal leida tee pealinna pulbitseval toidukultuuri maastikul Viru Toidutänavast vanalinna ja Põhja-Tallinnani, tõstes esile nii Põhjamaade restoranigiidi White Guide’i tunnustatud meistreid kui ka rohetähisega tegijaid, nii euroopalikke traditsioone järgivaid kui ka moodsa, isepäise vindiga fusion-confusion gurmee paiku.

Vastavad Tsunft restorani peakokk Silver Karu, Lendava Maaleri peakokk Mariam Eliasshvili ja Lee restorani peakokk Hiro Takeda.

Mida pakub teie restoran külastajatele TMW ajal?

Silver Karu (SK): Itaalia Vahemere kööki ning kogu menüüle 10% soodustust.

Mariam Eliashvili (ME): Me pakume oma menüüst kõige uuemat tulijat: suupistevalikut kahele koos kahe klaasi veiniga. Külastajad saavad valida Gruusia temaatilise ja kanamaksapasteedi suupistevalikute vahel. Mõlemad valiku juurde käib restorani poolt soovitatud vein.

Hiro Takeda (HT): Tallinn Music Weeki ajaks oleme otsustanud pakkuda kolmekäigulist menüüd. Eelroog on jaapani rullitud omlett tamagoyaki koos rohelise sibula hapukoore ning krõbeda kartuliga. Pearoog koosneb dashi kastmes serveeritud Pähkla forellist ja porrust. Magustoiduks oleme loonud enda versiooni Eesti klassikalisest suupistest kohukesest. Lee kohuke serveeritakse koos marineeritud seente karamelli ja ploomidega.

Kirjelda oma toidufilosoofiat.

SK: Hingelähedane on puhas päritolu ja kohalik tooraine. Autentsed maitsed, kaitstud päritoluga maitsed. Itaalia erinevate piirkondade toorained otse tootjalt. Hingeline kästitöö.

ME: Oleme modernne Gruusia restoran ning valmistame autentseid Gruusia toite, andes neile uue vormi, ent säilitades nende traditsioonilisi jooni. Saime just valmis ka põneva menüü, kus on kokku sulandunud Gruusia ja Euroopa köögid. Vaatamata eri köökide kooskõlade loomisele on menüüsse jäänud alles klassikalised Gruusia road nagu khinkali, khachapuri ja samuti ka kõigi lemmik shkmeruli.

HT: Lees me usume, et toit on vahendaja tänu millele luuakse ja hoitakse suhteid. Toidu valmistamisel on Eesti tooraine fookuses ja seda vastavalt hooajale. Kui see on paigas, siis alles otsime inspiratsiooni rahvusvahelistest köökidest. Kuna ma kasvasin ise üles Jaapani kultuuriga kodus, mis asus kultuuriliselt väga mitmekesises naaburskonnas alates Lääne-Kanadast kuni Kagu-Aasiani, siis tulevad need mõjutused ka söögitegemises välja.

Mida soovitad kuulata TMW muusikalisest menüüst?

SK: Trad.Attack!i laupäeval, 13. mail Raadio 2 Live laval.

ME: Ma olen elanud Tallinnas vaid kuu aega, kuid olen selle ajaga juba õppinud linna tundma ja jõudnud ka restorani menüüsse uusi toite tuua. Loodan, et jõuan tasapisi tutvuda ka festivali programmiga ja leida sealt midagi oma maitsele.

HT: Sarnaselt toidule vajab ka muusika teatuid võrdluspunkte, mis meid sellega ühendaks. Olen huvitatud mitmetest eri žanritest ja TMW kava uurides tuletan endale meelde, et oma mugavustsoonist on hea ka vahepeal välja minna, sarnaselt nagu me julgustame Lee külastajaid. Seega soovitan ma TMW programmist just seda, mis sinu tavapärasesse muusikamaitsesse ei kuulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles