An-Marlen: "Mulle on kõige rohkem öeldud, et kõlan nagu Ines."

, Tallinn Music Week
Copy
Foto: Henri Väljak

Üleilma popi homseid tooniandjad lokaalis Uus Laine. Katkestused, glitchid, hüperriimid ja uued ideaalpopi valemid – see kõik on Tallinn Music Weeki Soda Pop! Esitlusõhtu üheks täheks on ka An-Marlen.

An-Marlen on noor tõusev täht, kelle muusikas on mõjutusi garage'ist, tantsumuusikast, r'n'bst ja soulist. Praeguseks on tal väljas 7 soolosinglit: "Jammi", "Orange Sky", "Illusion", "Golden", "Sinust lahti ei saa", "Lõpuks muutub" ja “Kaoks”. An-Marlen on teinud koostööd mitmete andekate kohalike artistidega nagu räpparid säm ja KiROT ("Anna teada"), reket ("Endine") ja Heleza ("Igavesti"). 2021. aastal osales laulja- ja laulukirjutaja Eesti Laulu konkursil looga "Lõpuks muutub", mis figureeris Spotify Eesti Top 50 tabelis. Mai lõpus näeb ilmavalgust tema kauaoodatud debüütalbum. Lasime An-Marlenil täita Tallinn Music Weeki küsimustiku!

3 asja, mis teevad sinust sinu?

Mu rosinasilmad, hõbesõrmus mu parema käe pöidlal ja mu helesinised pidžaamapüksid.

Mis on sinu või sinu loomingu kohta kõige enam levinud eelarvamus?

Pärast mu esimese eestikeelse singli ilmumist on mulle kõige rohkem öeldud, et kõlan nagu Ines. Kuna olen aga pisikesest saadik olnud suur Inese muusika fänn ja paar korda temaga Hiiumaal jaanipäevadel Eesti suve nautinud, siis ei oskakski soovida paremat komplimenti.

Millist atmosfääri loodad enda muusikaga luua?

Kõige ideaalsem atmosfäär tekib minu arvates muusikas kuulaja ja laulja sümbioosist. Tean väga hästi, mis lugu mu muusika mulle endale räägib, kuid hetk, mil minu kogetud tunded ja mõtted on täpselt need, mida kuulaja on kogenud või on need tema jaoks midagi täiesti uut, on see kõige erilisem.

Viimane lugu, mida kuuldes tekkis samastumistunne?

lucidbeatz - "Let U" go oli mul vahepeal repeat'i peal nädalaid ja rääkis mu tunnetega oma keeles.

Kellesse või millesse sa viimati armusid?

Hiiumaa vaikusesse.

Kes või mis sinus viimati pahameelt tekitas ja miks?

Ausalt öeldes on viimased kuud olnud niivõrd pingelised ja töised, et iga päev on hetk, kus miski tekitab minus pahameelt, kuid olen õppinud sellega toime tulema. Tuleb sisse ja välja hingata ning mõelda, et see kõik on mööduv ja ajutine. Üritan enda tähelepanu fokuseerida asjadele, mis mulle rõõmu toovad.

Mis on esimene märk sellest, et oled milleski edukas?

Minu arust oled sa edukas, kui naudid seda, mida teed. Olen siiralt tänulik, et saan iga päev teha midagi, mida südamest armastan.

Millist uut harjumust tahaksid endas juurutada?

Tunnustada ennast ja teisi rohkem.

Mida küsiksid oma suurimalt iidolilt?

Kes on sinu suurim iidol?

Kas näed tehisintellektis pigem sõpra või vaenlast?

Ta on nagu kingalusikas. Saad tossu ilma selleta ka jalga, aga kui tuleb abiks, siis võib abi vastu võtta.

Mida ootad kõige enam aastal 2023 muusikast?

Rohkem pehmet trummi ja bassi ning palju head kodumaist mussi.

Aga Tallinn Music Weekilt?

Suuri diile ja uusi sõpru igaveseks.


An-Marlen astub reedel, 12. mail üles Tallinn Music Weeki Soda Pop esitlusõhtul. Lisaks on laval veel Chef The Rapper (GB), Pyra (GB), BEMZ (GB), Graham Lake (SE), PALMU (FI; DE) ja SAN HANI.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles