Shell Beach: AI on seni meie sõber

Tallinn Music Week
Copy
Foto: TMW

Tallinna kultuurikaardi uusim magnet Paavli Kultuurivabrik esitleb TMW raames uue kontserdipaiga eelmaitse-üritusel oma helimenüüd. 12. mail astub teise hulgas üles ka Ungari bänd Shell Beach, Budapesti kõrgelt hinnatud underground-rocki skene tõeline supergrupp.

Tänavu veebruaris ilmus neilt Wild Thing Recordsi alt post-hardcore'i, alternatiivse ja eksperimentaalse rocki žanrite vahel tantsiv, uskumatult eklektiline rockalbumi "Solar Flare".

Bänd on tuuritanud Euroopas koos Enter Shikariga ning esinenud suurtel festivalidel nagu Groezrock, Sziget, Rock For People, Electric Castle ja Volt. Tegime TMW eel juttu bändi kitarristi Pali Somlóga.
 

3 asja, mis teevad Shell Beachist Shell Beachi?

Meie kirg koos muusikat luua, meie mitmekülgsed muusikalised taustad, mis kokkuvõttes pakuvad korralikku mõjutuste mikstuuri, kuid ometi tundub kõik nii loogiline kui me viiekesi kokku saame ja jämmima hakkame.

Mis on teie või teie loomingu kohta kõige enam levinud eelarvamus?

Inimesed, kes ei ole kursis sellise raskemuusika žanriga, milles meie toimetame, arvavad, et me oleme lihtsalt metal-bänd. See on aga tõest väga kaugel.

Millist atmosfääri loodate enda muusikaga luua?​

Meie värskeim album “Solar Flare” on nagu atmosfääriline jutustus, kui albumit lugu loo haaval kuulata. Ka live-esinemistel mängime uue albumi lugusid, nii et üritame luua sarnast mitmekülgset atmosfääri ka meie kontsertidel.

Viimane lugu, mida kuuldes tekkis samastumistunne?

Loathe “Is It Really You?”

Kellesse või millesse sa viimati armusid?

Tulime just kolm nädalat tagasi oma esimeselt Ühendkuningriigi tuurilt. Meil oli imeline võimalus esineda Takedown Festivalil Portsmouthis koos mitmete ägedate uute bändidega, aga eelpoolmainitud Loathe oli midagi erilist meie kõigi jaoks! See ei olnud esimene kord neid esinemas näha, kuid seekord saime aru, et bänd on täiesti uuel tasemel.

Kes või mis sinus viimati pahameelt tekitas ja miks?

See võiks olla väga pikk vastus, aga ütleme nii, et poliitikud üleüldiselt. Meie naaberriigis on sõda, see on hirmutav ja teeb kurvaks ning mõjutab igapäevaelu kogu regioonis… mitte heas mõttes.

Mis on esimene märk sellest, et oled milleski edukas?

Meil ei ole selget edu definitsiooni, küll aga on väga selge visioon, mida tahame oma lugudega või emotsioonidega lugudes saavutada. Kui me ise seda kuuleme, tahame, et ka publik tunneks ja kuuleks sama. Kui sellega hakkama saame, on see meie jaoks edu.

Millist uut harjumust tahaksid endas juurutada?

Pina Coladade joomist Bahama rannal, serveerituna koos Zsíros Kenyér’iga (loomarasva ja Ungari paprikaga leib).

Mida küsiksid oma suurimalt iidolilt?

Kuidas saab ajas rännata?

Kas näed tehisintellektis pigem sõpra või vaenlast?

Seni on AI Shell Beachi sõber, sest ta aitas meie ainsa ungarikeelse laulu “Olyan Szépek Voltunk” sõnad üsna artistlikult tõlkida. Suures plaanis usume, et AI õigetes kätes võib olla võimas tööriist ning arendada inimkonna tehnilist võimekust.

Mida ootad kõige enam aastal 2023 muusikast?

Me oleme väga õnnelikud, et saame töötada oma uue leibli ja management’iga Wild Thing Music Group’ist Austraalias. Meie bändi taga on tiim, imelised võimalused on juba meieni jõudnud, näiteks TMW-l osalemine. Soovime jätkata oma muusika levitamist üle kogu maailma.

Aga Tallinn Music Weekilt?

See saab olema meie esimene kord TMW-l üles astuda, nii et see on meie karjääris suur samm. Ei jõua ära oodata Tallinnas olemist, linna näha, armsate inimestega kohtuda, uusi sõpru leida ja näidata, kes me oleme!

Shell Beach astub üles reedel, 12. mail kell 20.00 Paavli Kultuurivabrikus. Samal esitlusõhtul esinevad veel Irina Shtreis (IS), K not K (RO), Kalli Talonpoika (EE), GØK2 (TR), Discours Synthetique (EE).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles