Järgmisel nädalal toimuva Tallinn Music Weeki konverentsi programm on valmis

Tallinn Music Week
Copy
TMW 2021 konverents
TMW 2021 konverents Foto: Aron Urb

Tallinn Music Week avalikustas järgmisel nädalal, 12.–13. mail Tallinnas Nordic Hotel Forumis toimuva muusikatööstuse konverentsi täieliku programmi ja panelistide nimistu. TMW 2023 konverents keskendub kolmele teemaliinile: koosloome, lokaalse ja globaalse ühenduslülid ning muusikavaldkonna jätkusuutlik tulevik.

TMW 2023 konverents algab Nordic Hotel Forumi konverentsikeskuses reedel, 12. mail kell 10 kultuuriministri Heidy Purga ja TMW juhi Helen Sildna avakõnedega. Videosilla vahendusel liitub tervituseks Euroopa Komisjoni kultuuri-, loovuse- ja spordivaldkonna juht Georg Häusler.

Järgnevas avapaneelis arutletakse selle üle, kuidas muusikasektor poliitikakujundajate vaatenurgast välja näeb ning kuidas muusika ökosüsteemis osalejad saaksid oma poliitilist esindatust tugevdada. Sõna saavad Euroopa Komisjoni kultuuripoliitika osakonna juhataja asetäitja Susanne Hollmann, Läti Vabariigi Kultuuriministeeriumi kultuuripoliitika aseriigisekretär Uldis Zariņš, Soome haridus- ja kultuuriministeeriumi nõunik Kimmo Aulake, Music Estonia tegevjuht Ave Sophia Tölpt, Itaalia muusikainnovatsioonikeskuse MIH ja Linechecki festivali juht Dino Lupelli ning EMEE - Euroopa muusikaekspordi kontorite võrgustiku teaduskoordinaator Virgo Sillamaa.

TMW-l on au võõrustada Euroopa Komisjoni algatuse „Music Moves Europe” (MME) 10-osalise dialoogisarja avavestlust. Esimene MME dialoog käsitleb Euroopa muusikasektori uusi kontseptuaalseid ideid, mida tutvustavad nende autoritest Hannoveri muusika-, draama- ja meediaülikooli professor Carsten Winter ja Rotterdami Erasmuse ülikooli teadur Frank Kimenai. Dialoogi läbiviijaiks on muusikatööstuse konverentsid ja festivalid Eurosonic Noorderslag, East European Music Conference, Linecheck, MaMA, Reeperbahn Festival ja TMW, mis kõik on ühtlasi ka uue muusikakonverentside föderatsiooni (FoMC) asutajad.

Foto: TMW

Ettevõtja ja IT-visionäär ning peagi Tallinnas avatava popkunstimuuseumi PoCo.art asutaja Linnar Viik peab kõne teemal „Digi-innovatsioon ja A.I. – kuidas tulevik kujundab muusikatööstust?”. Muusikaotsingu revolutsioonist räägib ettevõtte Musicube by Songtradr tehisintellekti valdkonna vanemdirektor Agnes Chung, kelle erialaks on andmete ja muusika vahelised seosed. Sellest, kuidas vanakooli staarsaatejuhid AI ajastu GPT-robotite rünnakuks valmistuvad, räägivad Euroopa ringhäälingujaamade ja netiraadiote esindajad paneelil „Tulevikuraadio, iga päevaga targem”. Globaalse tehisintellekti ajastul on muutumas ka meie uued „glokaalsed” identiteedid, mida analüüsivad festivalijuhid, kuraatorid ja kontseptualistid Indiast Eestini ning USA-st Tšehhini.

Sellest, kuidas sõjast räsitud Ukrainat tõhusamalt üleeuroopalistesse koostöödesse kaasata ning kuidas saaksime kõik ühiselt toetada sealset kultuuri- ja muusikasektorit. räägib teiste seas Ukraina muusikaekspordi juht Alona Dmuskhovska. Mitmekesisust, võrdsust ja kaasatust muusikas esindavad konverentsil ja spetsiaalses loomelaboris rahvusvahelise soolise võrdõiguslikkuse algatuse Keychange’i muusikatööstuse uuendajad. Festivalide jätkusuutlikkuse strateegiate paneel tõstab esile Tallinna kui tänavuse Euroopa rohelise pealinna staatuse.

Konverentsi praktilised teemad ulatuvad sõltumatute artistide tuuritamisest, ebasoodsate lepingute vältimiseni. Luubi all on Balti sõltumatud plaadifirmad, teiste seas Eesti Porridge Bullet/Pudru Kuul, Kesk- ja Ida-Euroopa muusikaturud, muusika- ja kultuurihariduse trendid ning nišižanrite eksport. Aset leiab ka kuulamissessioon, millel rahvusvahelised muusikaajakirjanikud kuulavad ja hinavad valikut TMW-l esinevate artistide muusikat. Programm sisaldab ka töötube, kiirkohtumisi ja vastuvõtte.

TMW 2023 konverentsil saab sõna 167 muusikatööstuse esindajat, teiste seas Radioheadi kitarrist Ed O'Brien, Grammy võijast produtsent ja arranžeerija Jason Miles, In Place of War tegevjuht Ruth Daniel, Rootsi digitaalse innovatsiooni keskuse juht Johan Magnusson, Folk Alliance International tegevdirektor Neeta Ragoowansi, India festivali Jodhpur RIFF direktor Divya Bhatia, Prantsusmaa ringhäälinguraadio FIP asedirektor Hervé Riesen, Soome Flow Festivali müügi- ja turundusjuht Vilja Grotenfelt jpt. Eesti muusikatööstust esindavad konverentsil teiste seas Music Estonia tegevjuht Ave Sophia Tölpt, Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia direktor Juko-Mart Kõlar, Fairmusi kaasasutaja ja tegevjuht Reigo Ahven ning artistimanagerid ja -agendid Marili Jõgi ja Juliana Volož.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles