Galaktlan x Alex Wulf esitlevad Taani plaadifirma poolt välja antud lühialbumit

Tallinn Music Week
Copy
Foto: Pressimaterjal

Taani plaadifirma OHM Series andis välja Galaktlan x Alex Wulf värske dub techno EP. Galaktlan on tuntud andeka süntesaatori võlurina juba aastast 1995 ja on läbi kümnendite kerkinud Eesti ambiendi kroonimata kuningaks. Sellel ajal on mänginud lugematul arvul kontserte Eestis, Saksamaal ja isegi Jaapanis. Duo teine pool on live-techno pahapoiss Alex Wulf, kelle electro alias Barthol Lo Mejor lõi millenniumi alguse laineid nii underground klubides kui ka leidis äramärkimist MTVs.

Duo kohtus taas päikeselises stuudios ja liitsid jõud sessiooniks, et teine EP kirjutada. Helipildis laob Galaktlan kihtidena unelevaid süntesaatori partiisid ja Alex Wulf mürab nende all madalate rütmidega. Koostöö tulemuseks on hüpnootilised dub techno lood, mis sobivad suvefestivali lava ees õõtsumiseks, pikka autosõitu saatma või elutoas kuulamiseks. Split EPd jagatakse Berliini dub techno produtsent The Open Circle'ga.

Aastal 2020 tuli välja Galaktlan x Alex Wulf debüütplaat eesti plaadifirma Õunaviks alt, kes on välja andnud selliseid artiste nagu Puuluup, Maarja Nuut ja Jakob Juhkam. Tanel Matsalu kirjeldas seda Müürilehe arvustuses järgnevalt: "See on otsatu helide universum, mille alustaladeks on õhulised ambient-maastikud, mida illustreerivad omakorda soojade süntesaatoritoonide kihid, tantsulisemad trummimasinabiidid ning kohaspetsiifilised loodus- ja olmehelide välisalvestused."

2022 esinesid nad muuhulgas Tallinn Music Week ja Mägede Hääl festivalidel. EPd esitlevad nad 13. mail Tallinn Music Weekil Sõltumatu Tantsu Laval, kus kuuleb ka Soome superstaari Axel Thesleffi ja Eesti vanameistrite duo Kalvik vs Out-Or'i.

EP on saadaval Bandcampist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles