Ouu: "See kevad on tulnud veidi teisiti – seekord armusime armujasse ehk iseendasse."

, Tallinn Music Week
Copy
Foto: Ouu

Fotografiska Tallinna täidab indie ja alternatiivrock kogu Euroopast – uue albumiga kümnenda tegutsemisaasta lävele jõudvast Ouu-st „uue ajastu guru“ Aigar Valsini ning Soome indie superduost The Moontwins’ist Ukraina kunstrokkarite Ziferblat’ini.

Ouu on värvilise helikeelega indiekollektiiv aastast 2013. Ouu on andnud 10 aasta jooksul välja 3 ja pool kauamängivat, esinenud nii kodustel kui ka välismaistel suurfestivalidel, olles sealjuures alati muusikaliste rännakute kursil ja mitte kunagi end korrates. Tänaseks on bänd jõudnud indie ja sündi kaudu popp-muusikalise haripunktini, kus tuntakse end mugavamalt kui kunagi varem. Uurisime Tallinn Music Weeki eel, mis teeb täpsemalt Ouust Ouu ning mida ootavad nad käesoleval aastal muusikast?
 

3 asja, mis teevad Ouust Ouu?

Üliarenenud kõhutunne, höfneri bass ja kohatu huumor.

Mis on teie või teie loomingu kohta kõige enam levinud eelarvamus?

Ilmselt see, et me oleme rasked boheemlased ja hipid ning me toimetame poolkõvaga kõikides oma tegemistes. Meilt on korduvalt küsitud, et kas me teeme tõsiselt oma asja või on see mingi naljaprojekt. Asi on lihtsalt selles, et me ei võta liiga tõsiselt ennast ega ürita kellelegi meeldida. Teeme kogu oma loomingut eelkõige enda jaoks ning sealjuures panustame sellesse suurel hulgal aega ja energiat, et asi meie endi standardite järgi kvaliteetselt mõjuks.

Millist atmosfääri loodate enda muusikaga luua?​

Sellist, kus inimestel kaovad hirmud ja eelarvamused ning kõige tähtsamaks ja ainukeseks kohustuseks muutub hetkes olemine.

Viimane lugu, mida kuuldes tekkis samastumistunne?

Azari & lll - Hungry For The Power

See korralik gay powerbeat tekitas küll tunde olla maailma kõige kõvem vend.

Kellesse või millesse viimati armusite?

Kevadeti on tihtilugu lihtne armuda kõigesse ümbritsevasse, kuid see kevad on tulnud veidi teisiti – seekord armusime armujasse ehk iseendasse.

Kes või mis viimati pahameelt tekitas ja miks?

Jaan matsutas suud päris valjult ükskord.

Mis on esimene märk sellest, et olete milleski edukad? Kuidas defineerite edu?

Edu on meeleseisund.

Millist uut harjumust tahaksite endas juurutada?

Bändina tahaks areneda regulaarselt toimivaks üksuseks. Põhimõtteliselt võiks igakuiselt toimuda, kas üks proov, laiv või mõni muu loominguline ettevõtmine, mis meid kui kunstilist grupeeringut edasi viiks.

Mida küsiksite oma suurimalt iidolilt?

Esiteks, tutvustaks ja laseks talle Smilersit ja Terminaatorit. Siis küsiks talt kumba ta eelistab. Vastusest sõltub juba kas meie edasine vestlus areneb kuskile või mitte.

Kas näete tehisintellektis pigem sõpra või vaenlast?

Pealiskaudset sõpra.

Mida ootate kõige enam aastal 2023 muusikast?

Ouu muusikas ootame enda kauamängiva välja andmist ning selle raames korraldatud suuri pidustusi/etendusi/šedöövreid. 2023. aastal muusikast üleüldiselt ootame muusikate ja muusikute ühtesulamist, ühtsust, kuid samas kindlasti ka vastandujaid, piiride murdmist. Kütust neile paaki, kes tunnevad end väljajäetuna!

Aga Tallinn Music Weekilt?

Muusikute turundusplatvormina tuntud üritus Tallinn Music Week on muuhulgas alati ka Tallinna kevadekuulutaja rollis olnud. Iga kord on TMW’ga kaasnenud esimesed ilusad ilmad ja paistab, et ka praegu on asjalood sedasi kujunenud. Sellega kaasneb teatud lootus ja helgus, et siiski selle pika talve lõpus pakutakse ka killukest kevadet. Ja eks see väljendub ka TMW festivali auras. Soov on näha palju uusi ja ka juba tuttavaid nägusid nii muusikute kui muusika telgitaguste inimeste seas.


Indie Shuffle esitlusõhtu leiab aset neljapäeval, 11. mail. Lisaks astub Ouu laupäeval 13. mail üles ka TMW linnalava programmis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles