Arsenal Mikebe: "Arvatakse, et kasutame enne esinemist narkootikume."

, Tallinn Music Week
Copy
Foto: TMW

Africa NOW! võtab Tallinn Music Weekil luubi alla Aafrika mandri ja selle diasporaade noored artistid ning klišeelikest pärimuse ja "maailmamuusika" kastidest väljuvad uued helid. Esitletav ulatub jazzist industrialini ja live-elektroonikast DJ-settideni ning teiste seas astub lavale ka Arsenal Mikebe.

Arsenal Mikebe on uuenduslik löökriistade ansambel, mis tegutseb Kampala äärelinnas. Nende tehniline trummimängu stiili on põimitud soulilike vokaalide ning jungle’i ja trance'i elementidega. See on kui tööstuslik orgaaniline rütmimasin, mis on riietatud seksikasse Armanisse. Arsenali kuuluvad Ssentongo Moses, Dratele Epiphany ja Luyambi Vincent de Paul. Nende spetsiaalselt loodud löökriistade terasest masinapargi lõi Uganda meisterskulptor Henry Segamwenge. See ainulaadne masinavärk kõlab nagu 808-trummimasin, mis on korraga nii elektrooniline kui ka akustiline. Uurisime bändilt Tallinn Music Weeki eel nii nende iidolite kui ka potentsiaalsete vaenlaste kohta!

3 asja, mis teevad Arsenal Mikebest Arsenal Mikebe?

1. Oleme koos esinenud üle 10 aasta – ammu enne Arsenal Mikebe projekti. Ainuüksi see on juba tugevaks sidemeks, mis hoiab meid mängus.
2. Sõnavabadus. Kõigil on võrdne võimalus panustada bändi loomeprotsessis.
3. Intensiivne treening – nii füüsiline kui ka põhjalik kuulamine.

Mis on teie või teie loomingu kohta kõige enam levinud eelarvamus?

Meie kõrge lavalise energiataseme tõttu arvatakse, et kasutame enne esinemist narkootikume või muid võimendajaid.

Millist atmosfääri loodate enda muusikaga luua?​

Meie looming on segu elektroonikast, industriaalist ja traditsioonilisest muusikast ning tahame luua meeldiva atmosfääri publikule, kes armastab ja hindab meie muusikat.

Kellesse või millesse viimati armusite?

Portugali inimeste eluviis on tõeliselt hämmastav. Lisaks ka ilm, mis on sarnane Uganda omale.

Kes või mis teis viimati pahameelt tekitas ja miks?

Siiani ei midagi, oleme õnnelik seltskond.

Mis on esimene märk sellest, et olete milleski edukad? 

Publikult positiivse tagasiside saamine peegeldab ainuüksi seda, kui mõjukas meie muusika on. Kuid asjaolu, et tuuritame juba enne oma albumi ilmumist, on märk sellest, et peaksime tulevase edu suhtes optimistlikud olema.

Millist uut harjumust tahaksid endas juurutada?

Leida uusi sõpru ja soov õppida uusi keeli.

Mida küsiksite oma suurimalt iidolilt?

Meie muusika on rohkem see, mida me enda sees tunneme ja me laseme selle maailma välja…Seega pole meil selles vennaskonnas iidolit, kuid me hindame igasugust muusikat ja kunstilisust.

Kas näete tehisintellektis pigem sõpra või vaenlast?

Tehisintellekt annab muusikale ainult juurde, vähendab töökoormust jne...Ehk tegemist on sõbraga.

Mida ootate kõige enam aastal 2023 muusikast?

Ootame põnevusega oma albumi ilmumist. Loodame saada rohkem esinemisi ja seega oma fännibaasi laiendada.

Aga Tallinn Music Weekilt?

Oleme väga elevil, et saame esineda Tallinn Music Weekil. See on meie jaoks väga suur platvorm, mille vahendusel maailmas rohkem müra tekitada ja kuuma Uganda bändi tutvustada.


Arsenal Mikebe astub Tallinn Music Weekil lavale reede, 12. mai. Africa NOW! esitlusõhtu programmi kuuluvad ka Afrochill DJs, Miroca Paris (PT; CV), Karyna Gomes (GW), Afrodelic (LT; ML), ARASHKHA (RE) ja Colloboh (US).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles