Intervjuu korraldajaga: Mark Dieler

Tallinn Music Week
Copy
Foto: Postimees

Erinevate Tubade Klubist Telliskivist võib reede, 12. mai õhtul leida hulga Aafrika mandrilt pärinevaid põnevaid saunde. Laupäeval, 13. mail on seal läheduses asuv lokaal Kivi Paber Käärid Balti muusika päralt. Nii Africa NOW” kui ka Cindy & Kate’i TMW pidude taga on maailmakodanik Mark Dieler, Milanost pärit, ent Lätis tegutsev saksa-itaalia juurtega kultuuritegelane! Võtsime ta ette.

Tutvusta end: kes, miks, quo vadis?

Africa NOW! võtab luubi alla Aafrika mandri ja selle diasporaade noored artistid ning klišeelikest pärimuse ja "maailmamuusika" kastidest väljuvad uued helid. Esitletav ulatub jazzist industrialini ja live-elektroonikast DJ-settideni.

Cindy & Kate on Baltikumi tugivõrgustik rohujuuretasandi kultuuriklubidele ja artistidele.TMW-l tuuakse lavale valik Eesti. Läti ja Leedu eriilmelisi ja -kõlalisi artiste psühhedeelsest rockist artpopini ja nunnumast indie-saundist õhtule lammutava laenguga punkti paneva elektroonika setini.

Miks TMW-le tulla? Mida head see teile on andnud?

TMW on piirkonna juhtiv talendiesitluse festival, mis pakub suurepärast mitmekesist programmi parimates paikades. Tallinna suurus õigemini väiksus - lubab külastajatel ja delegaatidel hõlpsasti asukohtade ja kontserdipaikade vahet liikuda.

3+ nopet TMW programmist

Ootan In Place of War (iPOW) kureeritud paneeli, kuna see organisatsioon on mulle südamelähedane. IPOW toetab loomingulisi projekte konfliktipiirkondades. Samuti on seotud IPOW-ga ka Radioheadi Ed'O Brien, kelle intervjuud tõstaksin ka esile.

Ära jää ilma legendaarse Uganda leibli Nyege Nyege artisti, eklektilise löökriista-jaama Arsenal Mikebe esinemisest Africa NOW! peol! Ära maga maha plahvatusohtlikku Putan Clubi Sveta Baarist. Muidugi tuleb tulla ka Cindy&Kate’i esitlusõhtule.

Miks just teie esitlusõhtule tulla? Keda-mida üllatavat, ennenägematut ja -kuulmatut või vana head esile tooksite?

Nii Africa NOW! kui ka Cindy & Kate’i pidudel on laval väga mitmekülgne esinejate rivi. Me tähistame mitmekesisust kui tugevust, nii et võib kindel olla, et sealt leiab igaüks endale midagi. Africa NOW! peol on meil ka mõned Aafrika tänavatoidu kioskid, nii et saab õhtusööki lausa kontserdil nautida!

Päeva tarkusetera

"Kui järgite kõiki reegleid, jääte kogu lõbust ilma." (“If you obey all the rules, you’ll miss all the fun.”) - Katharine Hepburn

TMW 2023: Africa NOW! toimub reedel, 12. mail Erinevate Tubade Klubis. Uksed 18.30. Lisainfo.

TMW 2023: Cindy & Kate toimub laupäeval, 13. mail Telliskivi lokaalis Kivi Paber Käärid. Uksed 18.00. Lisainfo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles