maria kallastu: "Mõnede skenede esindajad võivad mõelda, et teen üheülbalist popmuusikat."

, Tallinn Music Week
Copy
Foto: TMW

TIKSu Tallinn Music Weeki lava tuleb taas, seekord Fotografiskas. Tänavu on plaadifirma esitlusõhtu kavas ainult tuusad naisartistid, kelle seas ka maria kallastu.

maria kallastu on nagu sõõm värsket õhku Eesti popis. Siidist R’n’B vokaali maitsestavad unenäolised helid ja kõrvu kergitavad harmooniad, saateks raskelt astuv gruuv. Kallastu olnud ümbritsetud väga eripalgelisest muusikast juba lapsepõlvest saadik, mis on kujundanud tema teed helilooja ja produtsendina. Ta tunneb, et laulmine ja lugude produtseerimine on tema kui artisti jaoks võrdselt tähtsad. Neid oskusi ühendades väljendab ta ennast piiranguteta ja autentselt. Eesti artistidest on ta teinud koostööd luuletaja ja muusiku EiKiga ning produtsendi ja kitarristi Mattias Tirmastega. Ta laulab ja mängib klahve ka psühhedeelse funki’i koosluses Kenors. Andsime maria kallastule täita Tallinn Music Weeki küsimustiku ning saime teada, mida uut ootab ta muusikast ning milline album tekitas temas viimati ka samastumistunnet!

3 asja, mis teevad sinust sinu?

Mu muusikamaitse, mu huumorimeel ja mu suur unetundide arv.

Mis on sinu või sinu loomingu kohta kõige enam levinud eelarvamus?

Keegi küll pole mulle oma eelarvamusi avaldanud, kuid arvan, et mõnede skenede esindajad võivad mõelda, et teen üheülbalist popmuusikat. On loogiline eeldada, et sellise žanri artistid ei tee oma valikuid mitte südame järgi, vaid läbi selle, mis raadiosse kõige paremini sobiks.

Millist atmosfääri loodad enda muusikaga luua?​

Ma tahan oma muusikaga luua atmosfääri, kus inimene saab olla täpselt selline, nagu ta tahab.

Viimane lugu, mida kuuldes tekkis samastumistunne?

See on küll album, aga Ryuichi Sakamoto - “12”.

Kellesse või millesse sa viimati armusid?

Kevade lõhn. Ühel õhtul oli päris maagiline päikeseloojang ka.

Kes või mis sinus viimati pahameelt tekitas ja miks?

Ühistransport vedas alt. Ma pidin teise bussi ümber istuma, aga kuna esimene buss jäi hiljaks, siis jäin maha. See ajas hetkes päris närvi, aga õnneks sain kähku üle ka.

Mis on esimene märk sellest, et oled milleski edukas?

Päris hea esimene märk edukusest on see, kui valdkonna inimesed annavad sulle tunnustust. Samas on edukuse saavutamine ja selle defineerimine väga isiklik teekond ka. Minu ideaalne edu definitsioon on see, kui vaatamata välisele mõjutusele su usk endasse on nii suur, et sa teed asju nii, nagu ise soovid ja kuulajad tulevad sinuga kaasa. Unista suurelt.

Millist uut harjumust tahaksid endas juurutada?

Mediteerimine ja mitte vaadata sotsiaalmeediat esimese asjana hommikul.

Mida küsiksid oma suurimalt iidolilt?

Mis on olnud sinu elu suurimad õppetunnid või elumuutvad hetked?

Kas näed tehisintellektis pigem sõpra või vaenlast?

Praegusel hetkel mõlemat, sest see aitab meid, aga samas kombib meie seniste moraalide piire. Lõpuks on minu meelest kõige lihtsam aktsepteerida, et maailm ei püsi samasugusena, vaid on pidevas muutuses. Tuleb leida viisid, kuidas tehisintellektiga koos elada.

Mida ootad kõige enam aastal 2023 muusikast?

Ma ootan, et seda oleks väga palju ja et see oleks väga hea!

Aga Tallinn Music Weekilt?

Tahan tutvuda valdkonna inimestega, jõuda rohkemate kuulajateni ning eelkõige nautida esinemist ja musitseerimist!



TIKS rekords sessioon leiab aset reedel, 12. mail ning lisaks maria kallastule on laval ka YASMYN, Anet, Tolü Makay ja Maris Pihlap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles