Intervjuu korraldajaga: Mari Meentalo ja Johannes Ahun

Tallinn Music Week
Copy
Foto: TMW

Bändi OOPUS liikmete Mari Meentalo ja Johannes Ahuni kureeritud meeli ergutaval TMW folktroonika laval astuvad üles žanri- ja meediumiülesed artistid, kelle loomingus on ühendatud traditsioonid ja tänapäev. Esitasime töökatele folktroonikutele mõned põletavad küsimused.

Tutvustage end: kes, miks, quo vadis?

Meie oleme Mari Meentalo ja Johannes Ahun bändist OOPUS. Märksõnad millega meid seostada: hingele, kehale ja vaimule.

Meie missioon on edendada ja rikastada eesti pärimusmuusikat elektroonilise muusika stiilidega ning see on põhjus, miks teeme oma bändi ning miks alustasime neli aastat tagasi TMW-l folktroonika lava korraldamist. Nimi OOPUS tuleb ladinakeelsest sõnast opus ja tähendab loomingulist teost.

Miks TMW-le tulla? Mida head see teile on andnud?

TMW on meile olnud võimalus peeglisse vaadata. Näiteks 2020. aastal oma esimest folktroonika õhtut korraldades lugesime läbi üle 1000 artisti avalduse ja kui lõpuks enda (OOPUSe) avalduse avasime, tuli välja, et ei oleks ennast pelgalt avalduse põhjal line-upi’i valinud. See oli esimene suur arenguhüpe! Märksõna: laud. Kui artistina istud ühel pool lauda, siis korraldajana teisel pool. Hea ülesanne on mõelda enda üle mitmest perspektiivist.

TMW on andnud meile suurepärase ülevaate Eesti muusikaskeenest. Lisaks on võimalik saada tagasisidet ka välisdelegaatidelt ning tunnetada, kuidas Eestit välismaailma vaatest nähakse. Märksõna: võrgustik.

Miks just teie esitlusõhtule tulla? Keda-mida üllatavat, ennenägematut ja -kuulmatut või vana head esile tooksite?

Lineupi koostamisel lähtume gurmee-elamuse loomise põhimõttest, kus kõik road on presenteeritud parimal moel ning loovad järjest tarbides kustumatu tervikliku elamuse. Folktroonika žanr kogub maailma mastaabis üha enam populaarsust ning sel aastal õnnestus meil esinejate rivisse skoorida lausa seitse eriilmelist artisti. Symbio, rataslüüra-akordioni-elektroonika duo, kes sai just Rootsi folgi ja maailmamuusika auhindade jagamisel aasta albumi tiitli. Brasiilia juurtega Portugalis tegutsev kväär-duo VENGA, VENGA toob meile korraliku tantsukütte. Šveitsis resideeruv Eesti juurtega Ingrid Lukas andis nädalapäevad tagasi välja super albumi ning talt on oodata võimast esitlust. 6hunesseq oma vanade rahvakoraalide töötlustega oli möödunud aastal Mooste Elohelül ja Viljandi folgil tõeline sensatsioon, ning meie lava avapaugu annavad just nemad. Hands In Motion Belgiast toob meieni põneva perkussiivse maailma. Prantsuse-Armeenia bänd JINJ seob väga haaravalt räppi, folki, träppi ja hip-hoppi ning tõmbab kindlasti kogu publiku endaga kaasa. Õhtule paneb punkti lava kuraator OOPUS ehk meie. Oodata on väga värsket megatantsulist kraami kuni 165 bpm.

3+ nopet TMW programmist

Musa:

Ingrid Lukas, kes tegi meie 2023 top3 aasta albumi!

Maarja Nuudi DJ-set HALLis!

OOPUS! Meil on küpsemas uus stuudioalbum ning õige pea avaldame paar kontserdialbumit. On, mida esitleda!

Konverents:

Pro tip! Kui sul ei ole esinemise päev, siis seikle konverentsidel ja saa inimestega tuttavaks. Terve maailm on valla!

TMW 2023: Folktroonika lava toimub neljapäeval, 11. mail Telliskivi F-hoones. Uksed kell 18.30. Lisainfo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles