STORRY: "Inimesed armastavad mu muusikat lives 10 korda rohkem kui salvestatult."

, ajakirjanik
Copy
Foto: Postimees

Vahtralehemaa tõusvaid tegijaid tutvustab TMW Made in Canada õhtu, mis saab teoks The Women in Music Canada ja Estonian Music Weeki koostöös. F-hoone mustas saalis toimuv programm toob publikuni mitmeid kireva helikeelega artiste, kelle seas ka STORRY.

Laulja-laulukirjutaja STORRY on kahekordne JUNO auhinna nominent, kelle eesmärk on liigutada ja innustada läbi kunsti, mis on nii toores ja aus kui võimalik. R’n’b souli klassikalise muusika, popi ja räpiga põimides ulatub STORRY hämmastav hääl sügavale kehasse ja meelde. STORRY esinemist tuleb kogeda, et seda uskuda. See kas puudutab sind sügavalt või lööb vastu vahtimist. Uurisime Tallinn Music Weeki eel, mis on STORRY loomingu kohta kõige enam levinud eelarvamus ning kuidas defineerib ta edu?

3 asja, mis teevad sinust sinu?

Kunst, revolutsioon ja šokolaad.

Mis on sinu või sinu loomingu kohta kõige enam levinud eelarvamus?

Arvan, et inimesed armastavad mu muusikat lives 10 korda rohkem kui salvestatult. Midagi on mul veel digitaalselt valdamata. Aga kui sa seda lives mõistad, siis on sul pilt selge!

Millist atmosfääri loodad enda muusikaga luua?​

Ma tahan, et inimesed tunneksid end muudetuna. Avatum tunne jagamiseks ja haavatavuseks. Vestluste pidamine, mida varem ei olnud võimalik pidada. Minu muusika on nagu karussell – täpselt nagu elu. Ja mulle meeldib inimesi sellele sõidule kaasa võtta.

Viimane lugu, mida kuuldes tekkis samastumistunne?

Right Down the Line – “Gerry Rafferty”

Kellesse või millesse sa viimati armusid?

Olen poole kohaga lemmikloomade hoidja. Peamiselt sellepärast, et ma armastan loomi. Ja ma armun igasse looma... iga... kord... nutan iga kord, kui pean nad maha jätma, kui nende omanikud koju tagasi tulevad. Minu praegune armastus on Bubble.

Kes või mis sinus viimati pahameelt tekitas ja miks?

Julge lugupidamatus ja hoolimatus seksitöötajate vastu ning inimkaubitsemise ohvriks langenute vähene abistamine. See on osa misogüünlikust kultuurist, mis meid jätkuvalt valitseb. Maailmas on veel miljon ebaõiglust, aga pika nimekirjaga ma su päeva ära ei riku.

Mis on esimene märk sellest, et oled milleski edukas?

Edu on erinevat tüüpi.

1) Sotsiaalne mõju. Et kutsuda esile teistes positiivseid muutusi. Positiivne mõju on minu jaoks edu, sest oled suutnud maailma muuta.

2) Isiklik edu. Nii et suudad järjepidevalt vokaalselt suurepärast esitust pakkuda või oskuslikult laule kirjutada. Need kõik on isikliku tipptaseme märgid.

3) Rahaline edu. Ma arvan, et seda peetakse tavaliselt kõige olulisemaks, kuid tegeliku edukuse mõõtmise seisukohast kõige vähem oluliseks. Ma arvan, et esimene märk sellest kunstnikuna on see, et saate ennast ja potentsiaalselt oma perekonda toita, majutada ja riietada ainult oma kunstist saadavast sissetulekust.

Millist uut harjumust tahaksid endas juurutada?

Tahan naasta meditatsiooni juurde. See ei ole uus harjumus, kuid ma pole seda juba mõnda aega praktiseerinud.

Mida küsiksid oma suurimalt iidolilt?

Kas teeksite koos minuga laulu?

Kas näed tehisintellektis pigem sõpra või vaenlast?

Mõlemat. Ei ole valgust ilma pimeduseta ja vastupidi.

Mida ootad kõige enam aastal 2023 muusikast?

Mu järgmine album sai just valmis ja ma ei jõua ära oodata, millal saan selle aasta teises pooles välja anda.

Aga Tallinn Music Weekilt?

Ma pole kunagi Eestis käinud ja ma ei jõua ära oodata, et saaksin linnaga tutvuda, kohtuda teiste muusikatööstuse inimestega ja saada osa uuest suurepärasest muusikast. Ja loomulikult esineda!

STORRY astub üles Made In Canada esitlusõhtul laupäeval, 13. mail. Lisaks on laval King of Foxes, Aieysha Haws, Vox Rea, Magi Merlin ja Sadé Awele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles