PILK PEALE: PopSpot esitleb TMW laval kõige kuumemaid nimesid Eestist ja Lõuna-Aafrika Vabariigist!

Tallinn Music Week
Copy
Foto: Jaanar Nikker

Reedel, 6. mail jõuavad Tallinn Music Weeki raames PopSpot lavale kõige kuumemad nimed nii Eestist kui ka Lõuna-Aafrika Vabariigist!

PopSpot ühendab kultuuri ja tehnoloogia, võimaldades artistidel jõuda miljonite fännideni ja vastupidi. PopSpot «Socialise to Earn» mudeliga toimub äpis pigev suhtlus artistide ja fännide vahel, andes fännidele võimaluse teenida tulu muuhulgas postitusi kommenteerides ja jagades. Kasutajad pääsevad ühel platvormil ligi artistide eksklusiivsele sisuloomele, NFT-dele, fännitoodetele, ürituste piletitele ja paljule muule. Platformi kõige mainekamate staaride hulka kuuluvad näiteks nublu, WATEVA ja Costa Titch, kes kõik astuvad üles reedel, 6. mail Vaba Laval toimuval PopSpoti kuraatorõhtul.

Champuru Makhenzo on räppar Costa Titchi ametlik DJ ja Lõuna Aafrika trapiano soundi pioneer.

Moozlie ehk Nomuzi Mabena on Lõuna Aafrika Vabariigist (Benoni, Gauteng) pärit räppar ja saatejuht. Algselt tuntust kogunud auhinnatud MTV saatejuhina, asus ta muusikat tegema 2015. aastal ning on selle ajaga saanud üheks olulisemaks kohalikuks uuekooli naisräppariks. Tema julge segu räpist, trapist, soulist ja traditsioonilisest afromuusikast on jõudnud suurimatele lavalaudadele üle kogu Aafrika. Moozlie omab ka plaadifirmat, mille nimi on Nomuzi Mabena Music. Lisaks on Moozlie ka kuulus moeikoon, kelle Instagrami jälgijaskond ulatub üle 1.6 miljoni.

Costa Titch ehk Constantinos Tsobanoglou on Lõuna-Aafrika Vabariigist (Nelspruit, Mpumalanga) pärit räppar, laulukirjutaja ning tantsija. Tema ainulaadne räpistiil seob kokku inglise, isizulu ja afrikaani keele. Teda peetakse Aafrika träpi üheks pioneeriks ning tema muusikast kõlab läbi tugev traditsiooniline muusika ja julged trummirütmid. Ta on teinud koostööd Lõuna-Aafrika suurimate räpparite ja produtsentidega nagu Ricky Rick, AKA, Cassper Nyovesrt ja DJ Maphorisa. Pärast oma hittloo «Nkalakatha» edu on Costa Titch end kinnistanud oma riigi ühe suurima ja põnevaima artistina, olles korjanud mitmeid auhindu SAHHA auhinnagaalalt. 2021. aasta lõpus välja antud lugu «Big Flexa» lennutas andeka mehe tuurile, mille keskel jõuab ta ka TMWile.

2018. aasta alguses ei saanud inimesed küllalt nublu läbimurdelisest singlist «Droonid» ja juba pool aastat hiljem kujunes aasta hümniks «Mina ka». Inimesed laulavad igat sõna kaasa kõikjal, kus ta esineb ning tavaline on näha teda domineerimas Eesti voogedastus- ja raadioesituse edetabeleid mitme looga korraga. Maskiga poeet pole jäänud märkamatuks ka välismaal. Ta on välja müünud esinemisi nii Soomes, Šotimaal kui ka Ameerika Ühendriikides, ületades oma muusikaga igasuguseid keelebarjääre. 2020. aasta detsembris andis nublu välja oma debüütalbumi «Café Kosmos», mille avasingliks oli üks seni edukamaid Eesti-Soome muusikakoostöösid, «Universum» koos Mikael Gabrieliga, mis troonis Spotify ja YouTube'i vooge mõlemas riigis korraga.

Elektroonilise muusika duo WATEVA on tegutsenud alates 2018. aastast ning saavutanud märkimisväärse edu nii kohalikul kui ka rahvusvahelisel turul. Ainulaadse helipildiga debüütlugu «My Love 2 U» pälvis palju tähelepanu ning nüüdseks on duo teinud koostööd selliste plaadifirmadega nagu Armada, Selected, BigBeat, Future House Music ja NCS. WATEVA kümned miljonid kuulamised ning mitmed väljamüüdud kontserdid jõudsid Ameerika-Hollandi plaadifirma Heroicu vaatevälja, kellega koostöös valmis postapokalüptiline kontseptalbum «Disposable Society», mis võitis 2022. aasta Eesti Muusikaauhindadel aasta elektroonikaalbumi tiitli. Hugo Martin Maasikas (Cartoon) ja Kris Evan Säde (Futuristik) on omanäolise visiooni ning kvaliteetse muusika produktsiooniga liikumas maailmavallutuste suunal.

Mis? TMW 2022: PopSpot lava
Kus? Vaba Lava Tallinn (Tallinn)
Millal? Reede. 06.05 19:30—01:00

Antud kuraatorõhtust teeb Raadio 2 ka otseülekande!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles