Dramamama: "Live-muusika on nagu õhk, milleta on keeruline eksisteerida."

Tallinn Music Week
Copy
Foto: Herkki-Erich Merila

Täna, 6. mail astub Telliskivi loomelinnaku Rohelises saalis Võnge festivali õhtu raames üles kodumaine rokenrolli ansambel Dramamama. Bänd loodi aastal 2008 laulja Mikk Tammepõllu, kitarrist Laur Joametsa ja basskitarrist Viljar Normani poolt. Pärast mõneaastast pausi alustas bänd eelmisel suvel taas muusika loomist ja kontsertide andmist. Küsimustele vastas bändi laulja Mikk Tammepõld.

Miks pidas Dramamama nii pika pausi?

Paus oli tingitud sellest, et meie kitarrist Laur Joamets kolis Nashville'i ja tol hetkel ei tundunud võimalik seda bändi ilma temata edasi teha. Mis puudutab meie uut koosseisu, siis esialgu polnudki meie eesmärk avalikkuse ette astuda n.ö uue Dramamamana. Alustasime 2018. aasta kevadel trummari Jeremia Kangase, kitarrist Jörgen Pakkase ja Villuga uuesti bänditegemist ja laulude kirjutamist. Saabus see keeruline nime panemise ülesanne ja siis pakkus Laur välja, et pange nimeks Dramamama. Selge oli see, et muusika mida me loome, istub sarnases helipildis kus varasem Dramamama looming ja äge on taas livedel ka vanu tuttavaid lugusid publikule esitada.

Kuidas saabub ansamblile Dramamama kevad ja suvi aastal 2022?

Loominguliselt väga aktiivne periood. Oleme jõudnud nii kaugele, et salvestada ära viimased lood meie järgmisele albumile, mis sel sügisel ilmub.

Esinete täna Võnge festivali laval Rohelises saalis. Kas külastate ka teisi kontserte ja mida Tallinn Music Weekilt ootate?

Kindlasti käime ja vaatame teiste artistide esinemisi nii palju kui aeg võimaldab. TMW'lt ootame ennekõike taas ägedat kontsertõhtut. See lavajanu, mis nendest paarist pandeemia-aastast tekkinud, ei ole veel piisavalt kustutatud. Samas pani see kõvasti hindama ja tuletas meelde kui oluline osa on live-muusikal meie elus, olgu see siis artisti või publiku seisukohast. See on nagu õhk milleta on keeruline eksisteerida.

Mis on sinu arvates hea artisti ja hea laulu tunnuseks?

Oma publikut emotsionaalselt kõnetada. Heal laulul on n.ö avatud aknad, kust saab sisse ja välja piiluda ja selles oma maailm ära tunda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles