Goodnight Sunrise: "Parim kunst tuleb aususest ja siirusest."

, Tallinn Music Week
Copy
Foto: MORGAN HARRIS

Telliskivi Erinevate Tubade klubis toimub reedel, 6. mail TMW Made in Canada õhtu, mis saab teoks koostöös Kanada sõltumatu muusika assotsiatsiooni (CIMA), festivali BreakOut West ja Kanada Suursaatkonnaga Eestis. Laval on kuus vahtralehemaa artisti, kelle seas ka Goodnight Sunrise.

Goodnight Sunrise on lõbus tantsuline Toronto rokkbänd, mille asutasid 2011. aastal Vanessa Vakharia ja David Kochberg. Neid ühendab armastus popi, EDMi ja klassikalise roki vastu. Nende plahvatuslikud esinemised on köitnud nii Kanada, USA kui ka Euroopa kuulajaid ning nad on soojendanud suuri staadionibände nagu Bon Jovi, Monster Truck ja The Sheepdogs. Rääkisime duoga Tallinn Music Weeki eel nii naisrokkaritest kui ka Keanu Reevesist!

Mis on muusikuks olemise juures parim osa?

Omada väljundit, mille abil töödelda oma elusid ja kogemusi. See loob sideme suurema kogukonnaga, mida ühendamas muusika maagiline jõud. Sellest tegelikult meie uus singel «Belong» räägibki – kaasaegne maailm võib tunduda nii isoleeriv, kuid muusika on üks väljund, mille kaudu tunneme, et kuulume millessegi suuremasse kui me ise.

Mis teeb teie silmis (või siis kõrvus) kellestki «hea» artisti?

Parim kunst tuleb aususest ja siirusest ning aitab publikul töödelda mõtteid ja emotsioone, mida ta muidu poleks suutnud. Meid on alati inspireerinud just sellised artistid, kas siis oma laulude kirjutamises või viisil, kuidas nad end laval esitlesid ja publikuga suhtlesid.

Kas teid mõjutavad rohkem inimesed või paigad?

See on huvitav küsimus! Mõned meie laulud on kindlasti inspireeritud kogemustest, mida oleme saanud teatud inimestega, kuid mõnikord võib uues kohas viibimine inspireerida loovust ja teistsugust laulukirjutamise vaatenurka. Ja sageli on see natuke mõlemast. Meile meeldib uue muusika kirjutamiseks nädalaks linnast eemale sõita, sest see annab meile aega oma emotsioonide sorteerimiseks ilma liigse kaose ja mürata.

Kelle plakatid teil teismelisena seinal ilutsesid?

Ühel meist oli teismelisena seinal 17 Keanu Reevesi plakatit, kuid me ei ütle kellel!

Mis steis viimati ärevust tekitas ja miks?

Vanessa: Proovin välja nuputada, kuidas kõik oma Tallinn Music Weeki kostüümid ühte kohvrisse pakkida!

David: Andsime möödunud kuul üle pika aja Torontos taas kontserdi. Tundsime, et oleme valmis, kuid samas olime ikka nii närvis – niipea aga, kui lavale tagasi astusime, tundsime end nagu kodus.

Milline träkk või album peegeldab kõige paremini teie praegust tuju?

Avastasime just juhuslikult Rootsi bändi Thundermother ja nende lugu «Dog from Hell» on praegu meie rokenrolli hümn! Nende energia on nii võimas ja meeliülendav. Meile meeldib näha ka rohkem naissolistidega bände nagu nemad, kes muudavad rokkmuusika nägu.

Kuidas tahate, et inimesed end teie muusikat kuulates tunneksid?​

Et kõik on võimalik! On lootust, et maailm muutub alati paremaks ja nad ei ole oma elus läbielatud asjadega üksi.

3 asja, mida te Tallinn Music Weekilt ootate?​

Oleme Tallinn Music Weekist kuulnud uskumatuid asju ja oleme nii tänulikud võimaluse eest Eestis esineda! Meil on hea meel ka kohtuda teiste artistide ja muusikasõpradega üle maailma, sest miski ei inspireeri meid rohkem kui näha teisi muusikuid tegemas seda, mida nad armastavad. Parim asi selliste festivalide puhul nagu TMW on see, kui palju artiste saate nii lühikese aja jooksul näha – võite olla ühe live kaugusel oma järgmise lemmikbändi avastamisest!

3 asja, mida publik võib sinu TMW esinemiselt oodata?

Rõõm, katarsis, klahvimäng, hetkesse kadumine, motiveerivad sõnad ning ohjeldamatu tung naeratada ja tantsida.

TMW 2022: Made In Canada kuraatorõhtu toimub reedel, 6. mail Tallinna Erinevate Tubade Klubis. Laval on veel Estyr, Clea Anaïs, Balaklava Blues, Arcana Kings ja DEF3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles