Maud: "Hindan artiste, kes julgevad oma muusikaga kastist välja astuda."

, Tallinn Music Week
Copy
Foto: Postimees

Sel nädalal toimuva festivali Tallinn Music Weeki raames astub laupäeval, 5. mail Narva Vabal Laval üles Norra päritolu Briti laulja ja produtsent Maud.

Maud on Põhja-Norras üles kasvanud artist, produtsent, laulukirjutaja ja laulja Kristine Hoff. Maud liitus plaadifirmaga Killing Moon 2019. aastal, pärast seda, kui mänedžer Achal Dhillon märkas teda Kristiansandis esitlusfestivalil Sørveiv, mille tulemusena ilmus tema debüütsingel «Real». Uurisime temalt Tallinn Music Weeki eel, kes tema silmis (või siis kõrvus) kellestki «hea» artisti teeb ning milline muusikaline teos kirjeldab kõige paremini tema praegust emotsiooni!

Mis on muusikuks olemise juures parim osa?

Ütleksin, et muusika tegemine, sest mõnikord on just muusika tegemine see, mis tekitab minus kõige enam kontakti iseendaga. Mulle meeldib ka esineda – see on nii põnev ja mulle meeldib, kuidas muusika suudab inimesi ühendada.

Mis teeb sinu silmis (või siis kõrvus) kellestki «hea» artisti?

Inimene, kes vastab 100% oma kunstilisele nägemusele ja ei hooli sellest, mida teised arvavad. Hindan ka artiste, kes julgevad oma muusikaga kastist välja astuda ning luua uuenduslikke ja originaalseid muusikamaastikke.

Kas sind mõjutavad rohkem inimesed või paigad?

Ütleksin, et inimesed ja vestlused ehk juhtumised teiste inimestega, aga inspiratsiooni ammutan ka looduses viibides.

Kelle poster sul teismelisena seinal ilutses?

A1.

Kellesse või millesse sa viimati armusid?

Minu kodu lähedal asuvasse metsa. Mulle meeldib seal üksi jalutada.

Mis sinus viimati ärevust tekitas ja miks?

Minu elektroonilise muusika magistritöö, mida ma hiljuti ülikoolis kaitsesin. Selle kirjutamine tekitas stressi, kuid ma sain hakkama.

Milline träkk või album peegeldab kõige paremini sinu praegust tuju?

Porter Robinson & Totally Enormous Extinct Dinosaurs «Unfold»

Kuidas sa tahad, et inimesed end sinu muusikat kuulates tunneksid?

Kõike korraga.

Kui suurt rolli mängib keskkond sinu esitustes?

Arvan, et esinemistega tuleb alati ühel või teisel viisil kohanduda, olenevalt esinemispaiga suurusest ja publikust. Siiski püüan ma anda endast kõik, olenemata sellest, kus ma esinen.

3 asja, mida sa Tallinn Music Weekilt ootad?

Ma pole kunagi Eestis käinud ja see on viimase 3 aasta jooksul ka esimene kord, kui reisin välismaale, nii et olen väga põnevil, et saan kogeda nii Tallinna kui ka Narvat. Samuti loodan kohtuda lahedate inimestega muusikatööstusest ja näha teisi artiste.

3 asja, mida publik võib sinu TMW esinemiselt oodata?

Futuristlik elektrooniline vibratsioon, kosmilised ambient-süntesaatorid ja emotsionaalsed hümnid, mille saatel võite nutta või tantsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles