Vera Vice: ""Hea" artist on silmapaistev audiovisuaalne pakett."

, Tallinn Music Week
Copy
Foto: Riina Varol

Ida-Viru festival Mägede Hääl ja Tallinn Music Week kohtuvad 7. mail Narva legendaarses jõeäärses Ro-Ro klubis. Mägede Hääle öösse, mis on ühtlasi kogu suure ühendfestivali järelpidu, on selekteeritud enam kui tosin artisti, kelle seas ka Helen Västriku ja Ave Vellesalu audiovisuaalne tandem Vera Vice.

Vera Vice sai alguse EKA analoogsüntesaatorite töötoas sigarikarpi ehitatud plärisevast muusikamasinast. Helilise eneseväljenduse võimaluste laiendamiseks on nad tänaseks omandanud märkimisväärselt täiustunud pillipargi, millest leiab nii analoogsüntesaatoreid kui ka trummimasinaid, tulemiks hiljuti ilmunud suurepärane teine täispikk plaat «Forget Me Not». Uurisime Helen Västrikult, milliseid omadusi ta artistides hindab ja mis temas viimati ärevust tekitas!

Mis on muusikuks olemise juures parim osa?

Vabadus kehastuda kellekski, kes muidu igapäevaselt oma nina teki alt välja pista ei julge.

Mis teeb sinu silmis (või siis kõrvus) kellestki «hea» artisti?

«Hea» artist on silmapaistev audiovisuaalne pakett. Lisaks kõrvu haarvale muusikale on oluline ka artisti visuaalne identiteet ja eneseväljenduse viis.

Kas sind mõjutavad rohkem inimesed või paigad?

Tahaks öelda, et mõlemad, aga vist rohkem olen olnud mõjutatud paikadest. Mingi vahe oli isegi muu töö lokatsioonide skautimine.

Kelle poster sul teismeeas seinal ilutses?

Tiinekana ei olnud mul enam plakateid seintel. Kuid ma pean tunnistama, et enne teismeiga olin suur Britney Spearsi fänn. Isa pidi alalõpmata töö juures Britney pilte välja printima (ilmselt kerge piinlikkuse maik kurgus, aga tütre jaoks ikka valmis vastu tulema).

Kellesse või millesse viimati armusid?

Hetk aiamaalt – esimesed sügisel istutatud kollased krookused olid kobarana õide puhkenud. Võib-olla tingis selle palavik, aga ma olin pisarateni armunud sellesse pilti.

Mis viimati ärevust tekitas ja miks?

Heas mõttes ärevust tekitas uue albumi «Forget Me Not» välja tulemine. Esimesed 3 päeva veetsin küll mõnusas sünnipäevalaadses uimas. Negatiivses mõttes pole ma ilmselt kuidagi originaalne, aga praegune Ukraina olukord on mind ikka korralikult läbi klopsinud.

Milline träkk või album peegeldab kõige paremini sinu praegust tuju?

Viimatine repeat'i peal lugu oli Misia Furtaki «Restart». Selles on midagi väga vabastavat ja nostalgilist.

Kui suurt rolli mängib keskkond teie esitustes?

Keskkond muidugi mõjutab. Hoopis erinev tunne on esineda suurel välilaval või intiimses lokaalis publikuga ninapidi koos. Mäletan, et 2020. aasta Sõru Saundil esinedes saatis kogu laivi tugev tormituul, mis andis teistmoodi energia ja hoiaku.

3 asja, mida te Tallinn Music Weekilt ootate?

– kohtumine Narvaga

– inspireerivad uued muusikalised leiud

– kontakte tuleviku sillutamiseks

3 asja, mida publik võib teie TMW esinemiselt oodata?

Elu on õpetanud, et väga suuri ootusi ei maksa seada. Kindlasti saab aga kuulda verivärsket muusikat uuelt albumilt «Forget Me Not».

TMW 2022: Mägede Hääl / Festivali afterparty toimub 7. mail Narvas. Lisaks Valgele Tüdrukule on teiste seas kohal ka sõltumatu vabakutseline etenduskunstnik Valge Tüdruk Sloveenia mürarocki bänd Lelee ning Narva enda YE. Kolm punkti panevad ööle Mägede Hääle vedajate Raul Saaremetsa ja Ivar Murdi «tantsi-kuni-kukud» DJ-setid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles