Possimiste: “Maailm peaks hetkel koostööd tegema selle nimel, et me üldse saaks siia püsima jääda.”

, Tallinn Music Week
Copy
Foto: Pressimaterjal

Tallinn Music Week toob Võnke taaskord linnadžunglisse. Reedel, 6. mail Telliskivi Rohelises saalis toimuval esitlusõhtul esindavad Eestit meie popi tuntuimad tegijaid ja sel puhul on Islandilt kodumaale naasmas ka unenäolise popi laulik Possimiste, kes on ühtlasi ka rahvusvahelise võrdõiguslikkuse algatuse Keychange üks uusi talente.

Possimiste on kirgas uneleja, kes toob siia maailma laule teistest galaktilistest dimensioonidest, mida ta oma unenägudes külastab…Vähemalt nii kirjeldab ta ise oma kaasahaarava poploomingu olemust, mis on pühendatud inimkonnale. Uurisime temalt, milliseid oskuseid ta muusikutes hindab ja milline album tema praegust meeleolu kõige paremini peegeldab!

Mis on muusikuks olemise juures parim osa?

Oskus kuulata vaikust ja sellest tulenev müstiline taju, et meid ümbritseb mingi maagiline dimensioon, kust muusika tuleb, ja mida me siiani veel päriselt ei mõista, aga nii ongi ilus.

Mis teeb sinu silmis (või siis kõrvus) kellestki «hea» artisti?

Hea artist on see, kes on saavutanud usalduse oma muusa või sisemise hääle vastu, mida ükski väline arvamus või katsumus ei suuda lõhkuda.

Kas sind mõjutavad rohkem inimesed või paigad?

Inimeste sees on nii palju kohti…seega kindlasti inimesed.

Kelle poster sul teismelisena seinal ilutses?

Harry Potter ja The Beatles

Kellesse või millesse sa viimati armusid?

On üks väike lind kes, viimasel ajal tuleb igal hommikul väga vara mu akna taha laulma ja äratab mu üles. Ma peaksin ta peale nüüdseks juba väga pahane olema, aga millegi pärast toob see ainult rumala naeratuse ja hea tunde…nii et kindlasti olen armunud!

Mis sinus viimati ärevust tekitas ja miks?

Sõda Ukrainas ja kogu maailmas. Praegusel hetkel peaks kogu maailm koostööd tegema selle nimel, et me üldse saaks siia püsima jääda, ja on raske näha, kuidas me oma väge ja energiat raiskame.

Milline träkk või album peegeldab kõige paremini teie praegust tuju?

Viimase nädala soundtrack on kindlasti olnud Röövel Ööbiku «Popsubterranea». Röövel Ööbik oli minu ja mu sõprade üks lemmikbände kui me olime wannabe coolid teismelised, aga kuna me polnud siis veel piisavalt vanad, ei saanud me kontsertidele sisse. Ja nüüd just nägin et nad on teinud comeback'i ja esinevad ka Tallinn Music Weekil, nii et kaevasin vanad plaadid välja ja olen kindlasti mõtetega juba Eestis!

Kuidas sa tahad, et inimesed end sinu muusikat kuulates tunneksid?

Ma tahan, et nad tunneksid, et nende sisemine laps on endiselt alles!

Kui suurt rolli mängib keskkond sinu esitustes?

Keskkond mängib mu laividel väga suurt rolli. Kõige meeldejäävam esinemiskoht senini on olnud Indoneesias keset vihmametsa, kus esinemise ajal jooksid ahvid vabalt ringi ja taevas oli langevaid tähti täis.

3 asja, mida sa Tallinn Music Weekilt ootad?​

On lihtsalt üks ootus – tunda muusika väge!

3 asja, mida publik võib sinu TMW esinemiselt oodata?

See on teistsugune! POP! Ja üllatused, mida ma välja ei ütle!

TMW 2022: Võnge Festivali lava Tallinn tervitab kuulajaid reedel, 6. mail. Lisaks Possimistele on laval veel noor progepopi viidetega viisik Neon Fir, sitke klassikalise rocki punt Dramamama, Ukraina räpisensatsioon alyona alyona ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles