Kohtla-Järve gümnasist Irina: viimase paari aasta jooksul on linn positiivselt muutunud

Elu24
Copy
Foto: Maila Meldre

#meieinimesed on rubriik, kus tutvustame ägedaid ja inspireerivaid tegijaid Ida-Virumaalt. Täna tutvume ürituste korraldaja ja peojuhi Jevgeni Timoštšukiga, kes on aastaid kaasa löönud ka Station Narva ja Tallinn Music Weeki korraldamisel.

Väikesed sammud viivad suurte muutusteni. On oluline hinnata positiivseid algatusi olenemata nende suurusest. Suundume hetkeks Kohtla-Järvele, kus vestleme Kohtla-Järve Gümnaasiumi gümnasisti Irina Vladimirovaga.

Irina on kohalik aktivist, gümnaasiumi huvijuhi assistent ja vabatahtlik, kes on algatanud mitmeid projekte – olgu selleks siis spordiklubide laat või paljudele Kohtla elanikele sel talvel rõõmu pakkunud väliuisuväljak.

- Miks sa seda kõike teed ja mis sind motiveerib?

Nii on olnud juba lapsepõlvest – ma ei oska tegevusetult istuda. Armastan seiklusi ja uusi väljakutseid. Ma ei suuda vastu panna millegi huvitava ja tulemusliku korraldamisele ning tahan elust võtta maksimumi. Kui tekib mõni hea idee, asun asja kallale ja viin ellu.

- Millises projektis tahaksid oma elus osaleda?

Mõne ülilaheda ja suure festivali korraldamine Kohtla-Järvel. Ideaalis festivali peakorraldajana. Loodan, et tulevikus seda ka teen. Alguses aitaksin hea meelega kaasa. Näiteks sporti, muusikat ning lastele suunatud tegevusi ühendav Ida-Võlu Fest toimub Kohtla-Järvel juba teist korda ja muutub aina ägedamaks. Üritusel on suur potentsiaal ning tahaks kaasa aidata, et üheskoos luua midagi erilist.

- Miks on Kohtla-Järvel lahe?

Kohtla-Järve on võimaluste linn, kus saab ellu viia oma unistusi ja ideid. Viimase paari aasta jooksul on linn positiivselt muutunud. Rajatud on moodne spordikeskus, pargid, osa mahajäetud maju on lammutatud, kohe-kohe hakatakse ehitama uut koolimaja. Kohtla-Järve on muutumas paremuse poole ja pakub ka noortele üha rohkem võimalusi ennast teostada.

- Kui sul oleks siin ja praegu võimalus oma linnas midagi muuta, mida sa muudaksid?

Üheks miinuseks on linna kultuurielu. See on hea, kuid kaugel ideaalist. Tahaks näha rohkem kultuuriüritusi erinevatele sihtrühmadele: lastele, täiskasvanutele, pensionäridele ja noortele. Aktiivsed linnaelanikud, sealhulgas mina, püüame linna kultuurielu mitmekesistada, kuid ilma linna juhtkonna toetuse ja koostööta on seda raske teha.

- Kui peaksid valima spordiala, kas valiksid meeskonna- või individuaalala?

Kuna olen kogu elu tegelenud spordiga, nii individuaalselt kui ka meeskondlikult, võin öelda, et näen ennast rohkem meeskonnas. Ilma hästi koordineeritud meeskonnatööta on nii spordis kui ka elus väga raske eesmärke saavutada. Üksinda oleme kõik veidi nõrgemad. Koos samas suunas tegutsedes ja üksteist toetades on võimalik saavutada palju rohkemat.

Muusikasoovitus

Inimeste eelistused on erinevad. Tooksin esile Uku Suviste ja Alika Milova, kes mõlemad on väga huvitavad ja inspireerivad kohalikke muusikuid.

Uku Suviste ja Alika Milova esinevad koos Narva Sümfooniaorkestriga TMW Narva muusikaprogrammis Kultuurimajas Rugodiv laupäeval. 7. mail. Alikat kuuleb TMWil ka päev varem, 6. mail Tallinnas F-hoones TMW Indie Shuffle õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles