Florian Wahl: “Minu jaoks on tihti ka väga "halb" muusika ülimalt "hea".”

, Tallinn Music Week
Copy
Foto: Diana Pashkovich / Tallinn Music Week pressimaterjal

Häbitud hedonistid ja peavoolu homsed tooniandjad, siiralt konstrueeritud, ent kindlasti mitte lõpuni sirgjoonelised. Katkestused, glitchid, uued ideaalpopi valemid – see kõik on TMW Soda Pop! Festivali moodsaimal klubiööl Uues Laines etendab vaporwave'i ja bossa saatel fantaasia ja päriselu piinu tallinlane Florian Wahl.

Floriani etteasted on tõeline spektaakel, millesse põimitud värvilised karakterid ja üllatused ning katarsis on alati garanteeritud. Vahel võib teda näha muretult klaasikildudel tantsimas, teinekord aga mannekeen-armukestega tülitsemas. Uurisime Florianilt, mida ta tänavuselt Tallinn Music Weekilt ootab ja mida kavatseb ta publikule pakkuda!

Mis on muusikuks olemise juures parim osa?

Muusikuna on võimalik realiseerida oma mälestused, unistused ja ükskõik kui debiilsed mõttesähvatused. Anda neile abstraktne, kuid tajutav ja võimendatud kuju. Nii saab neid mõtteid eemalt vaadelda, nende üle naerda või nutta. Mitte, et ma kunagi nutaks – olen tundetu hetero siiski!

Mis teeb sinu silmis (või siis kõrvus) kellestki «hea» artisti?

«Hea» artist ei raiu ainult ühenäolist muusikat, vaid lendleb vabalt žanride vahel, katsetab erinevate kunstivormidega. Samas minu jaoks on tihti ka väga «halb» muusika ülimalt «hea», sest ta on «naljakas».

Kas sind mõjutavad rohkem inimesed või paigad?

Mind mõjutavad mitmesugused asjad – läbipaistvad asjad, läikivad asjad, enda elu flopid, eksklusiivsed ööklubid ja hingetud kaubanduskeskused. Näiteks hiljuti tegin ASMR loo Kristiine Prismas hängivatest LHV ja Elisa bottidest, kes pidevalt midagi pähe määrida üritavad.

Kelle poster sul teismelisena seinal ilutses?

Marilyn Manson. Ma loodan, et klipid sellest ajast, kui ma lääts ühes silmas ringi käisin, jäävad igavesti minevikku. Ülim kripeldus.

Milline träkk või album peegeldab kõige paremini sinu praegust tuju?

«Tuuleveskid» Lea Gabrali esituses.

Kuidas sa tahad, et inimesed end sinu muusikat kuulates tunneksid?

Tunne, et justkui oleks sind maatriksist välja tõmmatud.

3 asja, mida sa Tallinn Music Weekilt ootad?

Anomaaliaid (tipunoot), eufooriat (südamenoot), massiivsed vaibe (bassinoot).

3 asja, mida publik võib sinu TMW esinemiselt oodata?

AI räppareid (tipunoot), kaootilist energiat (südamenoot), hallar-tümpsu (bassinoot).

TMW 2022: Soda Pop klubiöö leiab aset neljapäeval, 5. mail lokaalis Uus Laine. Lisaks Florian Wahlile on laval ilmakuulsa hüperpopi leibli PC Music artist Caro<3 Inglismaalt ning sünesteesia ja r’n’b stilist MANX Rootsist. Sumedale deep pop / r’n’b rännakule viib narvakast tulevikutegija IVI, uue aastatuhande pungiga lajaravad ulakalt mänguline Bubble Gum expLOTION Lätist ning räppar-tantsija-näitleja Sahareya ehk Sarah Al Saleh Sloveeniast. Valusalt trendika tempo ja sünteetilise iluloome üledoosi tasandavad pisut turvalisemaks Brasiilia-Eesti räppar ja produtsent Yung Vinsk ning oma loominguga FIFA 20 heliribale jõudnud Iiri produtsent Chris Kabs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles