Tallinn Music Week võimaldab kolmele Ukraina artistile residentuuri Tallinna helistuudiotes

TMW
Copy
Foto: Pressimaterjal

Rahvusvaheline muusika- ja linnafestival Tallinn Music Week (TMW) pakub Ukraina artistidele FO SHO, Gentle Ropes ja Krapka;KOMA tasuta residentuuri Tallinna helistuudiotes. Kokku esineb 4.–8. mail toimuval festivalil viis Ukraina artisti.

Residentideks valitud muusikud saavad osaleda residentuurides Tallinnas Studio89 salvestusstuudios ja bändi OOPUS stuudios. Stuudiod toetavad residente ruumi, tehniliste võimaluste ja mentorlusega, võimaldades neil nii oma loominguga tegeleda kui ka soovi korral kohalike muusikutega koostööd teha. Residentuurid leiavad aset mai ja juuni jooksul vastavalt iga artisti vajadustele ja võimalustele. Lisaks kaetakse muusikute Tallinnas elamise kulud kogu residentuuri vältel.

Residendid valiti välja märtsis-aprillis TMW-le laekunud Ukraina muusikute avaldustest. Kõik kolm artisti esinevad ühtlasi 4.–8. mail toimuva TMW festivali muusikaprogrammis, kus astivad üles ka tuntud Ukraina räppar alyona alyona ja popstaar Ivan Dorn. Viimane avab neljapäeval, 5. mail Tallinnas Telliskivi Loomelinnaku väljakul tasuta kontserdiga tänavuse festivali muusikaprogrammi.

“Kõik kolm artisti olid sunnitud sõja tõttu oma kodumaalt lahkuma ning ning nende töö muusika loomisel jäi pooleli,” kommenteerib TMW haridusprogrammide juht Terje Trochynskyi. “Lisaks esinemisele soovivad nad Eestis oma pooleliolevaid lugusid lõpetada, otsides sealjuures kontakte meie muusikutega, kes toetaks neid kas trummipartiide sissemängimise või uute biitidega loomisega. Üks muusikutest plaanib siin pikemat loomeperioodi ja koostöid, soovides ühtlasi pakkuda oma oskusi meie helistuudiotele.”

TMW Ukraina heliresidentidest lähemalt:

Etioopia päritolu Ukrainas üles kasvanud sõsarate Betty, Miriami ja Siona Endale’i trio FO SHO muusikas kohtuvad träp, hip-hop, r’n’b ja rock. Tüdrukute ainulaadne kultuuriline taust peegeldub nii nende loomingus, argihoiakutes kui ka südikas esinemistiilis, mida saab näha TMW Africa NOW! esitlusõhtul Tallinna Vaba Laval reedel, 6. mail. Lisainfo.

FO SHO
FO SHO Foto: Pressimaterjal

Gentle Ropes teeb tumedatoonilist post-pungi, gootiroki ja shoegaze’i mõjudega muusikat, mille tunnusjoonteks on hõljuvad sündid, kajatihedad kitarrid ja hüpnootiline rütm. Bändi TMW esinemine leiab aset reedel, 6. mail World Clinicu laval Tallinna Telliskivi Loomelinnaku lokaalis Kivi Paber Käärid. Lisainfo.

Gentle Ropes
Gentle Ropes Foto: Pressimaterjal

Elektroakustiline duo Krapka;KOMA multiandekad liikmed Ira Lobanoki ja Alona Kovalenko ohjavad laval kahepeale võimsat pilliparki, kuhu kuuluvad elektroonilised trummid, klahvpillid, süntesaatorid, kitarr ja trompet. Tulemiks trip-hopi, nu jazzi, indie-elektroonika ja souli viidetega helipilt. Krapka;KOMA esineb TMW festivalil reedel, 6. mail Läti festivali Skaņu mežs kureeritud laval F-hoones. Lisainfo.

Krapka;KOMA
Krapka;KOMA Foto: Tanya Vilchynska

OOPUSe stuudio on blackboxi tüüpi akustiliselt töödeldud pea 4 m kõrguste lagedega ruum Põhjala tehases, kus saab teha live-ülekandeid ja fotosid ning salvestada või produtseerida muusikat.

Helistuudio Studio89 pakub kunstilist ja loomingulist keskkonda muusikaliste ideede teostamiseks.Stuudio on rajatud lihtsust ja minimalismi silmas pidades, pakkudes nii kunstiteoseid seintel kui ka kõrgetasemelist tehnilist võimekust.

Ukraina muusikaekspordikontori poolt soovitatud võimalused ja kanalid Ukraina toetuseks: tmw.ee/et/toeta-ukrainat

TMW 2022 festival toimub 4.–8. mail. 4.–6. mail leiab festival aset Tallinnas ja 7.–8. mail Narvas.

TMW 2022 passid on müügil TMW veebipoes. TMW 2022 muusikaprogrammi kontsertide üksikpiletid on müügil Piletilevis.

Festivali toetavad nii Tallinna kui ka Narva linnad, Riigikantselei, Kultuuriministeerium, Kultuurkapital, Nordic Hotel Forum ja Visit Estonia.

TMW rahvusvahelisi tegevusi, mille eesmärk on tutvustada Eestit kui atraktiivset sihtkohta muusika- ja kultuurihuvilistele, toetatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Festivali mitmekesisuse partner on Telia Eesti, strateegiline partner muusikavaldkonnas Music Estonia, partnerid ja toetajad Telliskivi Loomelinnak, Viru Keskus, Go Travel, Ida-Viru Turismiklaster, Tallink, Go Hotel, Meresuu ja Briti Nõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles