Minimal Wind: “Ootame Tallinn Music Weekilt elu parima laivi sooritust!”

, Tallinn Music Week
Copy
Foto: Kerttu Kruusla

Telliskivi F-hoone musta saali täidavad neljapäeval, 5. mail alternatiivrocki ja elektroonika erinevad varjundid kogu Euroopas. Teiste seas astub Indie Shuffle'i nimelisel õhtul lavale ka looga «What to Make of This» konkursil Eesti Laul 2022 teise koha saavutanud Minimal Wind.

Minimal Wind on R'n'B, neosouli, popi ja indie rocki segu, mida vürtsitab kerge retrohõng. Elavas esituses saavad kokku muusikaline professionaalsus ja toores kirg. Uurisime neilt, kellesse või millesse nad viimati armusid ja kuidas tahavad nad, et inimesed end Minimal Windi muusikat kuulates tunneksid!

Mis on muusikuks olemise juures parim osa?

See on seiklusrikas elu. Loomine on mitterutiinne ning seotud avastamise ja uute asjade kokkupanemisega. Teiseks on bändiga koos esinemine ja arenemine seiklus. See hoiab sind noore ja arenevana.

Mis teeb teie silmis (või siis kõrvus) kellestki «hea» artisti?

Kui ta teeb midagi värsket. Kui ta on leidnud oma iseloomu ja julgeb seda näidata. Inimlikkus, teistesse suhtumine kui võrdsetesse. Inimeseks olemise kogemuse jagamine. See on vajalik, et publik saaks suhestuda.

Kas teid mõjutavad rohkem inimesed või paigad?

Mõlemad. Kui peab valima, siis inimesed, sest lahedate inimestega saab kõikjal olla põnev.

Kelle postrid teil teismeeas seinal ilutsesid?

Me olime liiga vaesed, et omada postreid. Aga kui oleks olnud, siis ilmselt Maroon 5, James Blunt, Ariana Grande, RHCP, Muse ja Coldplay.

Kellesse või millesse viimati armusite?

Taavi armus Volodõmõr Zelenskõisse.

Mis viimati ärevust tekitas ja miks?

See, kui tuled viieks päevaks Tallinnasse ja pead asju pakkima. Sõda, sest see on täiesti kohutav. Paula jaoks kohv, sest ta on liiga tundlik.

Milline träkk või album peegeldab kõige paremini teie praegust tuju?

Taavil Johnny Cashi «Hurt» ja Paulal Twenty One Pilotsi «Heathens».

Kuidas tahate, et inimesed end teie muusikat kuulates tunneksid?

WOW! DAYUM! Enesekindla iseendana.

Kui suurt rolli mängib keskkond teie esitustes?

Väga suurt. Eriti mõjutab see, kui palju publik energiat annab. Taustaks mängimine ja kontsert on väga erineva tundega. Ja ilus lava teeb esituse hoobilt paremaks.

3 asja, mida te Tallinn Music Weekilt ootate?

Esinemiskutse välismaale, uued kontaktid, elu parim laivi sooritus.

3 asja, mida publik võib teie TMW esinemiselt oodata?

Elu parim laivi sooritus, veri/higi/pisarad, liigutatus.

Lisaks Minimal Windile on 5. mail TMW 2022: Indie Shuffle kuraatorõhtul laval superstaari saate võitja Alika Milova, Einstürzende Neubauteniga lava jaganud Itaalia elektroakustika artist effe effe, Ungari altrocki bändi Deep Glaze ja Serbia eksperimentaatorite grupp KOIKOI.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles