Tallinn Music Week jõuab eelüritustega Ida-Virumaale Kohtla-Järvele, Jõhvi ja Sillamäele

TMW
Copy
Kohtla-Järve Kultuurikeskuse tantsustuudio Viis Tähte
Kohtla-Järve Kultuurikeskuse tantsustuudio Viis Tähte Foto: Maila Meldre

Rahvusvaheline muusika- ja linnafestival (TMW) toimub tänavu 4.–8. mail Tallinnas ja esmakordselt ka Narvas. Enne kahe linna ühendfestivali toimuvad tasuta TMW eelüritused avalikest kogukonnavestlustest kontsertideni Ida-Virumaal. Neist esimene toimus neljapäeval, 14. aprillil Kohtla-Järvel, ees ootavad 28. aprillil Jõhvis ja 3. mail Sillamäel.

Neljapäeval, 14. aprillil kogunesid huvilised Kohtla-Järve Põlevkivimuuseumi Valgesse Saali kogukonna-arutelule teemal „Kuidas luua oma mainekas linnafestival?“. Ida-Viru Ettevõtluskeskuse noorte ettevõtlikkuse konsultandi ja Seiklusmaa TV saatejuhi Elisabeth Purga juhtimisel arutlesid Ida-Võlu Festi korraldaja Erik Setško, Toila valla kultuurijuht Kaisa Pukk, Kohtla-Järve Põlevkivimuuseumi direktor Ainar Varinurm, Jõhvi Kultuuri- ja Huvikeskuse kunstiline juht Kristo Kõrgnurm, J-FEST tänavatantsufestivali korraldaja Dmitri Orehhov ja Kohtla-Järve Gümnaasiumi huvijuhi assistent Irina Vladimirova.

Arutelu teemal "Kuidas luua oma mainekas linnafestival?"
Arutelu teemal "Kuidas luua oma mainekas linnafestival?" Foto: Maila Meldre
Moderaator Elisabeth Purga
Moderaator Elisabeth Purga Foto: Maila Meldre

Arutelule järgnes meeleolukas muusikaprogramm, kus esinesid parmupilli-etno-tekno maestro meisterjaan, Kiviõli Kunstide Kooli kandleõpilaste ansambel Kõuekeeled, Kohtla-Järve Kultuurikeskuse tantsustuudio Viis Tähte, tantsija Anita Derjagina ning DJ R.Unt.

Meisterjaan
Meisterjaan Foto: Maila Meldre
Kiviõli Kunstide Kooli kandleõpilaste ansambel Kõuekeeled
Kiviõli Kunstide Kooli kandleõpilaste ansambel Kõuekeeled Foto: Maila Meldre
Anita Derjagina
Anita Derjagina Foto: Maila Meldre
Kohtla-Järve Kultuurikeskuse tantsustuudio Viis Tähte
Kohtla-Järve Kultuurikeskuse tantsustuudio Viis Tähte Foto: Maila Meldre

Neljapäeval, 28. aprillil oodatakse kultuurisõpru TMW eelüritusele Jõhvi, kus Viru vangla katusel annab kontserdi Eesti Laulu konkursil tuntust kogunud SHIRA koos oma ansambliga. Kontserdi eel toimuvad vanglat ja vanglateenistust tutvustavad ekskursioonid ning avatud on kunstinäitus kinnipeetavate loominguga. Lisaks avalikule kontserdile esineb SHIRA koos bändiga ka motivatsiooniprogrammis osalevatele kinnipeetavatele, kellele muusikud jagavad ka oma kogemusi sellest, milliseid vabadusi on loominguga tegelemine neile andnud ning milliste väljakutsetega aidanud toime tulla. Jõhvi üritusele on vajalik eelregistreerimine, info TMW kodulehel.

Vahetult TMW eel, teisipäeval, 3. mail toimub Sillamäe kutsehariduskeskuses tegutsevas kood/Jõhvi tehnoloogiakoolis avalik vestlus “Kuidas muuta kohalikku kogukonda aktiivsemaks?” Arutelule järgneb vokalisti, laulukirjutaja ja arranžeerija Linda Kanteri omanimelise džässitrio kontsert.

Järgmised TMW Ida-Virumaa eelüritused:

28. aprill Jõhvis Viru vanglas

3. mail Sillamäe kutsehariduskeskuses tegutsevas kood/Jõhvis

Täpsem info kõigi Ida-Viru eelürituste kohta TMW kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles