Metal bänd JUUR: “Võitsime aasta metal albumi tiitli ja siis põles meie prooviruum maha.”

Tallinn Music Week
Copy
Foto: TMW pressimaterjal

Raskepärase, progressiivse ja väsimatuna on juba täna õhtul Tallinn Music Weeki Metal Laval esinev JUUR pühendunud erksa ja erakordse leidmisele. Nende mullu ilmunud album „FLUX” viib kuulaja korduvalt hävitatud ja taasloodud maailma, tõlgendades ümber ülemaailmseid tekkemüüte, jumalaid ja koletisi, et vaadelda lähemalt apokalüptilist heitlust, mida hetkel läbi elame. Autsaideritele kohaselt teatraalne ja pühendunud bänd vastas täna meie küsimustele.

- Kolm märksõna, mis teid kõige paremini iseloomustavad?

Apokalüptiline, progressiivne, autsaiderid.

- Värskeim kinnisidee?

Varitsev üleilmne ühiskondlik häving.

- Unistuste kontserdikülaline?

Ükskõik kes, kellel on avatud meel.

- Kas muusika suudab maailma muuta?

Maailm on pidevas muutumises. Tundub, et muusika on selle tagajärg, mitte põhjus.

- Kui saaksite mõne tuntud teose (kunstist muusika, kirjanduse või filmini jne) loomise enda nimele kirjutada, siis mis see oleks?

Me ei tahaks mitte millegi eest tunnustust varastada! Aga soovime, et oleksime Tooli "Ænema" kirjutanud, see lugu oli meie viimase albumi suur mõjutaja.

 

- Viimase aja põrutavaim elamus?

Anname teile kaks! Võitsime Eesti Muusikaauhindadel aasta 2020 parima metal albumi tiitli. Ja siis põles meie prooviruum maha.

 

- Mis teile muusikatööstuses meeldib ja mis mitte?

Meil ei ole palju otsest kogemust muusikatööstusega. Muusikakogukond on imeline, orgaaniline ja tervitav koht, kus tunneme end üsna koduselt. Muusikatööstus tundub ebavajalik ja kohati parasiitne.

- Keda plaanite TMWl vaatama-kuulama minna?

Dwaal ja Akli.

 

- Mida teie TMW esinemiselt oodata?

Loodetavasti midagi müütilist, kindlasti midagi huvitavat. Tule avatud meelega!

Lisaks JUURele pakub täna, 1. oktoobril toimuv TMW 2021: Metal lava tõeliselt mahukat ja mürisevat programmi. Üles astuvad veel ÆØNS, MÖRT, V V Z, Dwaal, LIVLØS, Goresoerd, Besra, Sociasylum, Horror Dance Squad ja Kannabinõid.

Piletid Piletilevis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles