Klubi Hall resident DJ Katja Adrikova: „Süda ihkab intensiivset live-muusikat.”

Tallinn Music Week
Copy
Foto: TMW pressimaterjal

Katja Adrikova on Tallinna põrandaalusel klubimuusika maastikul tuntud tegija ning klubi HALL resident-DJ, kes on seotud ka peoseeriatega MÜRK ja ISOLA. Ka juhib ta IDA Raadios iga kuu kahetunnist saadet nimega “Personal Space”. Möödunud aastast kuulub ta ka muusikatööstust võrdsemaks suunavasse Keychange võrgustikku. Laupäeval, 2. oktoobril astub Katja klubis Hall üles lausa kaks korda: kell 17.00 Keychange’i arutelu raames ja kell 23.00 klubiõhtul DJ-setiga.

- Kolm märksõna mis sind kõige paremini iseloomustab

Muusikavalik ja mängustiil DJ-na kolme sõnaga: lai emotsionaalne ampluaa.

Klubi HALL ehk loominguline kollektiiv, millesse kuulun: toetav, julge ja ambitsioonikas

- Värskeim kinnisidee?

Olla rõõmus ja tänulik ning teha trenni.

- Unistuste kontserdikülaline?

Peod on ka kontserdid, mille kesksed tegelased ei ole mitte esinejad, vaid ka kõik need inimesed, kes parajasti peol on. Seega on ideaalne kontserdi- või peokülaline see, kes on teiste suhtes tähelepanelik ja viisakas, naudib nii inimesi kui ka muusikat, aitab kaasa meeldiva ja hooliva atmosfääri loomisele tantsuplatsil, baari järjekorras ja WC-s. Teeme seda!

- Kas muusika suudab maailma muuta?

Jah suudab! Me oleme kõik väikesed maailmad – kui mõni lugu sul tuju heaks teeb, siis ongi juba miski muutunud. Muusika on immateriaalne ja selle leviala lõpmatu. Muusika muudab ja ühendab kõiki!

- Kui saaksid mõne tuntud teose (kunstist muusika, kirjanduse või filmini jne) loomise enda nimele kirjutada, siis mis see oleks?

“West Worldi” 3. hooaja kirjutaks enda nimele. Ma liiga palju seriaale õnneks ei vaata, kuid sellest ei saa ma üle ega ümber. See soundtrack, näitlejad, stilistika ja sisu! Jah, palun, MINA tegin! Tekkis äratundmine, et see on kirjutatud Yuval Noah Harari “Homo Deus” ainetel. Lugesin seda raamatut 2018. aasta kevadel ja see on väga hea referents praegusele ajale. Tol hetkel ei osanud ma oodata, et tulevik nii kähku kätte jõuab. Soovitan mõlemat.

- Viimase aja põrutavaim elamus?

Kõige põrutavam viimase aja elamus oli “hinge pime öö” ja selle väga pikk vaatus. Nüüd seda teiselt poolt analüüsides olen jällegi tohutult tänulik, et mu kõige lähedasemad ja kallimad inimesed on olnud väga kannatlikud ja hoolivad ning oleme üksteisele toeks nii kuidas oskame! Mõistan ja aktsepteerin enda ja teiste puhul seda, et praegu toimuvad igal pool – nii sees kui ka väljas –ümberkorraldused, mille üle meil teinekord ei ole võimu. Samas, kunagi ei tea, millal need tulevad või läbi saavad.

- Mis sulle muusikatööstuses meeldib ja mis mitte?

Mulle meeldib muusikatööstuse puhul see, et muusika tegemine on muutunud aina võimalikumaks elukutseks kõigile! Mis iganes formaadis. On tekkinud uued hoovused, koostööd, esteetikad, DIY produtsendid, artistid ja korraldajad, kes ise loovad ja kujundavad oma visuaali ja stiili. Salvestused ja striimid magamistoast ning köögist. Andke kõik minna!

Mulle meeldivad muusikatööstuses rahvusvahelised naiste võrgustikud, mis just praegusel hetkel tegelevad sellega, et ei oleks konkurents, vaid pigem üksteise toetamine! Ja see ei puuduta mitte ainult naisi, vaid kõiki, keda huvitab uute (äri)mudelite loomine ja kaasav kultuur kõikidel tasanditel. Mul on ainult soojad sõnad ja tunded Keychange’i programmi ja selle läbiviijate kohta, kes eelkirjeldatud väärtusi juurde loovad.

Ebameeldivaid kogemusi, mis tekitaks minus reaktsiooni, et üldse ei meeldi, mul ei ole väga olnud. Saan ka aru, et mul on selles osas väga vedanud. Olen kuulnud teiste (nais)artistide ebamugavatest kogemustest, eelarvamustest ja ahistamisest professionaalses keskkonnas, vähesest tasustamisest ning käperdamisest tantsuplatsil. See mulle ei meeldi, aga samas saame seda ise muuta, sellega mitte nõustudes ja selle vastu seistes!

- Kas ja keda plaanid TMWl vaatama-kuulama minna?

Kavatsen osa võtta TMW festivali konverentsidest ja vestlustest. Laupäeval osalen ka vestluspaneelis HALLis. Reede õhtul tõmbab mind Von Krahli poole, kus on Metal Stage. Süda ihkab intensiivset live-muusikat.

- Mida su TMW esinemiselt oodata?

Juhatan sisse HALLi tantsuõhtu laupäeval, 2. oktoobril kell 23.00. Mu set saab olema mänguline ja sügav! Kell 01.00 jätkab sealsamas USA produtsent DVS, lisaks temale astuvad üles meie residendid nii suures saalis kui ka Mesilas. Soovitan kindlasti kohal olla, sest inimesi, kes tahavad tantsida, on palju!

Lisaks Katja Adrikovale mängivad 2. oktoobril Hall Nightil muusikat Kaspar Kivilo, DVS1, Tanel Mütt, Artur Lääts, Micaela Saraceno, Charch, Compound Minerals, Mrds ja Meelis Vili.

Piletid ja festivalipassid Piletilevis.

Kuula Katja ja Micaela Saraceno ühist episoodi saatest “Personal Space”: 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles