Maris Pihlap: “Muusikateraapia pole ilma põhjuseta terve teadusharu”

Tallinn Music Week
Copy
Maris Pihlap
Maris Pihlap Foto: Tallinn Music Week

Laulja ja multiinstrumentalist Maris Pihlap kirjeldab end kui džässinohikut folkmuusikute hulgas, reivijat džässiklubide linnas ja homsesse eksinud vana viiuldajatt, kelle jaoks algab kõik sõnadest, muu on rakendatud mõtte teenistusse.

Oma tänavu ilmunud debüütalbumil „What Have You Become?“ harutab Maris tundeid, mis käivad käsikäes täiskasvanuks saamise ja sellega kaasnevate muutustega. Täna harutab ta lahti meie küsimustepundart.

Kolm märksõna mis sind / su kollektiivi kõige paremini iseloomustab

Ausus, rahu, mälu.

Värskeim kinnisidee?

Rattateed võiks Tallinnas korda saada.

Unistuste kontserdikülaline?

Minu kontserdil? Inimene, kes tuleb kohale ja leiab minu muusikast mingit rõõmu või kergust oma ellu juurde. Kindlasti ka igasugu tegelased, kes mulle omakorda lahedaid esinemisi tahavad pakkuda, aga seda ma ei suuda nii täpselt ennustada. Pigem proovin lihtsalt iga kord endast parima anda, nii igaks juhuks.

Kas muusika suudab maailma muuta? (Näide)

Kindla peale. Enamasti vist üksikisiku tasandil, vähehaaval meie kõigi kaudu. Ega muusikateraapia pole ilma põhjuseta terve teadusharu, mis on näidanud lootustandvaid tulemusi autistide, depressiooni, skisofreenia, dementsuse, ajukahjustuste ja surmaeelse hoolitsuse puhul.

Viimase aja põrutavaim elamus (võib olla muusikaline, aga ei pea).

Augusti lõpus käis Eestis üks mu lemmikuid trummareid Dan Mayo. Oma kurvastuseks ma ise tema kontserdile ei jõudnudki, aga saatuse tahtel oli mul õnn osa saada kümmekonnast minutist, kui Dan kontserdiõhtu järelpeol veel trummide taha istus, et korraks koos noortega jämmida. Minu jaoks üks neist harvadest "palun-ära-veel-lõppe"-hetkedest - istuda toatäie inimestega imestusest vaikides ja aru saada, mis tasemel tegelikult võib asja teha. Natuke suvaline, aga tegi kindlalt kõigile viimase aasta "päris kontsertidele" silmad ette.

Mis sulle muusikatööstuses meeldib ja mis mitte?

Mulle väga meeldib, et kuna iga artist on juba eos omanäoline, siis saavad kõik endale omamoodi karjääri kujundada/leiutada. Vahel ei meeldi, et see on nii raske, ei saa otseselt kellegi jälgedes minna.

Kas ja keda plaanid TMWl vaatama-kuulama minna?

Liiga palju pole veel programmiga tutvust teinud, aga kui enda pillid peale kontserti kokku pakitud, siis loodan kindlasti üle hoovi Svetasse Valge Tüdruku laivile jõuda.

Mida su TMW esinemiselt oodata?

Maandatud naiselikku elektroonikat. Lavale võtan viiuli ja paar masinat, ja bänd on ka siiani parimas vormis.

Maris Pihlapit näeb esinemas laupäeval, 2. oktoobril tuliuues klubis D3 TMW 2021: TIKS rekords laval kell 19.00. Samal õhtul tiksuvad ka klahvpillimängiga Joonas Mattias Sarapuu oma sooloprojektiga Jon Hazel, äsja uue lühialbumi "TLL.02" üllitanud jonas.f.k, jazzi ja folki põimiv Maris Pihlap ning R&B ja neosouliga mängivad Rahel, YASMYN ja deLULU.

Festivalipassid ja esitlusõhtute üksikpiletid saadaval TMW veebipoes ja Piletilevis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles