KiROT lubab, et Tallinn Music Weekil pole mingit tagasihoidmist ja eepiline põks on garanteeritud

Tallinn Music Week
Copy
Foto: TMW pressimaterjal

Eesti uuekooli hiphopi laine üks süngemaid, huvitavamaid ja mitmekülgsemaid artiste KiROT astub sel aastal TMW raames üles festivali avaõhtul, neljapäeval, 30. septembril Võnge Festivali esitlusõhtul. Lisaks esineb ta laupäeval, 2 oktoobril kell 14 Reisijate tänaval TMW linnalaval, milleks on põnev installatsooni “Torupööre”. Mullu Legendaarne leibli alt oma debüütalbumi „Südameta, kaptenisillalt” ilmutanud isepäine KiROT eirab üksluisuse reegleid ja vastab meie küsimustele talle omaselt eepilise põksuga.

- Kolm märksõna mis sind / su kollektiivi kõige paremini iseloomustab

Emotsionaalne, vali ning natuke segane

 

- Värskeim kinnisidee?

Igapäevaselt enda elu loominguga täita. See tung aina süveneb ning annab elujõudu juurde. Also, enda hamstrite poputamine. Jah, KiROTi koduloomadeks on kaks hamstrit. Neil on kummalgi omaenda luksuskorter.

 

- Unistuste kontserdikülaline?

Serj Tankian! Lapsepõlve muusikaline iidol, soov on ise kunagi mõnele tema või System of a Down'i kontserdile sattuda.

 

- Kas muusika suudab maailma muuta?

Ma vist ei pea mainima, et meie koduriik praktiliselt laulis end vabaks?

 

- Kui saaksid mõne tuntud teose loomise enda nimele kirjutada, siis mis see oleks?

Forrest Gump! Esiteks, Tom Hanks on kindel lemmiknäitleja. Teiseks, ma olen ilmselt antud filmi vähemalt kümme korda vaadanud ning ilmselt vaatan veel sama palju, kui mitte rohkem.

 

- Viimase aja põrutavaim elamus (võib olla muusikaline, aga ei pea).

Kindlasti tänavu EHHF'il esinemine. Oli au Jeru the Damayat soojendada ning mainimata ei saa jätta fakti, et eelneval aastal esinesime maksimaalselt paarisaja näo ees. Sel korral polnud laval olles inimpiiri lõppu näha ja seeläbi sain meeletult tugeva lavakogemuse pagasile juurde. Südantsoojendav!

 

- Mis sulle muusikatööstuses meeldib ja mis mitte?

Kui nüüd viimase aja kohalik kontekst arvustustusse võtta, siis positiivne on see, et meil on tekkinud rohkem konkurentsi nii artistide kui ka labelite vahel. See arendab kokkuvõtlikult skeenes olevat loomingut ja lükkab asjaosalisi enda eesmärkide poole tulihingelisemalt pürgima. Samas ei meeldi popitööstuslik lähenemine. Loomingu juures ei tohiks iial liialt reegleid järgida, nii jõuame üksluise kunstini. Kunst võiks alati olla artistist olenevalt omanäoline ja loomevabadus on selle juures äärmiselt tähtis.

 

- Kas ja keda plaanid TMWl vaatama-kuulama minna?

Kunagi aastaid tagasi netis surfates leidsin puhtjuhuslikult koosseisu Brothers Moving. Tegemist oli nende NYCi tänavatel tehtud laividega, mis jäid pikalt meelde enda gruuvi, ägeda vokaali ja üldise bändi keemia poole pealt. See oli enne, kui ma muusikaga tegelemise üles võtsin.

Alles mõni päev tagasi panin kokku, et see on seesama Brothers Moving, kellega on mul au 30.09 F-Hoones lava jagada. Veidi fanboy moment, elan sada protsenti neile tol õhtul kaasa.

 

- Mida su TMW esinemiselt oodata?

Alati, kui astun lavale, annan endast 110% ning valan iga kui viimse energiapiisa otse mikrofoni. Luban, et tuleb järjekordne kõva lõugamine, mitte mingit tagasihoidmist, garanteeritud eepiline põks. Tule kohale ja veendu.

Iga kord uues paigas toimuv Eesti ainus rändav suvefestival Võnge võõrustab külastajaid tavapäraselt mõnes idüllilises paigas kesk kaunist ja ürgset loodust. Esmakordselt jõuab Võnge tänavu oma esitlusõhtuga ka TMWile. Neljapäeval, 30. septembril säravad F Hoone Mustas Saalis lisaks KiROTile ELLIP, YE, I Wear* Experiment ning välisartistidest Bluephox Rootsist ja Brothers Moving Taanist. KiROT astub lavale kell 23.00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles