Kanada laulukirjutaja Ian St. Arnaud: „Kui plaati kuulates saaks sama elamuse, siis mis mõte oleks üldse anda kontserti teisel pool maakera?”

Tallinn Music Week
Copy
Foto: TMW pressimaterjal

Reedel, 1. oktoobril astub Tallinn Music Weeki Made In Canada esitlusõhtul F-Hoones üles St. Arnaud, kelle keerdkäike täis elulooga solist Ian meie küsimustele vastas.

Kanadast Edmontonist pärit laulukirjutaja, folgifestivalide veteran, ülikoolidiplomi omanik ja juhusliku üledoosi üle elanud Ian St. Arnaud avastas 24-aastasena, et ei tea, mida endaga ette võtta. Sellele eelneval sügisel sai tema bändikaaslasest sõber rongilt saatusliku löögi, pannes ühtlasi punkti nende Americana/folkpopi triole North of Here. Lahkunud sõbra kaotuse auks töötas Ian ümber lõviosa nende lugusid, millest moodustus St.Arnaud' esimene täispikk album „The Cost of Living", mis sulatab ühte mõjuva looveste ja jõulise indie. St.Arnaud’ lood lähenevad surma, kaotuse ja sitkuse teemadele sardoonilise huumori ja süda-käisel siirusega.

- Kolm märksõna mis sind / su kollektiivi kõige paremini iseloomustavad?

Lõbus, energiline, taibukas

- Värskeim kinnisidee?

Euroopa õllede maitsmine!

- Mis sulle muusikatööstuses meeldib ja mis mitte?

Viimasel ajal on eriti palju püüdlust mitmekesisuse ja kaasatuse poole, mis on imeline ja ma tahan seda liikumist toetada! Pikk tee on veel käia. Mis pole nii hea? Striiminguteenuste tasude maksmine… Sinu poole vaatan, Spotify!

- Viimase aja põrutavaim elamus (võib olla muusikaline, aga ei pea).

Kogu see tuur! On nii julgustav näha, et peale peaaegu kahte aastat vaikust jäävad kunstid ja live muusika ellu. Et inimesed tahavad reisida ja selliseid ruume luua. Me küll ei ela sellest veel ära, aga see on tõeline seiklus ja võimalus teel ägedaid uusi inimesi kohata!

- Kas ja keda plaanid TMWl vaatama-kuulama minna?

Meisha and The Spanks, Slow Down Molasses ja A Place to Bury Strangers on mu listis tipus!

- Mida su TMW esinemiselt oodata?

Uued lood ja 5-liikmeline bänd. Me oleme sellised naljavennad ja meile meeldib kontserdil enda lugudega lõbutseda! Kui plaadilt kuulates saaks sama elamuse, siis mis mõte üldse oleks anda live kontserti teisel pool maakera?

St. Arnaud esineb reedel, 1. oktoobril kell 23.30 Kanada sõltumatu muusika assotsiatsiooni CIMA, BreakOut Westi ning Kanada Suursaatkonna koostöös valminud esitlusõhtul Made In Canada. F-Hoone Mustas Saalis toimuval kontserdil astuvad lisaks üles Wallgrin, Balaklava Blues, Miesha and the Spanks ja Slow Down Molasses.

St. Arnaud „The Cost of Living" Spotifys:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles