Kuula TMW EKA ÖÖ helikogumikku

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jegor Zabelov
Jegor Zabelov Foto: TMW pressimaterjal

Tallinn Music Week (TMW) raames toimub laupäeval, 30. märtsil Eesti Kunstiakadeemias Üle Heli festivali ja Briti plaadileibli 130701 / FatCat kureeritud seikluslikke muusikastiile ja heliüleseid tasandeid liitev peoõhtu EKA ÖÖ. Teiste seas esinevad EKA ÖÖl Eesti duo Maarja Nuut & Ruum, USA müraroki bänd Ceremony ja Iiri audiovisuaal-kooslus Lakker.

Kanada viiuli-eksperimentaator respectfulchild pakub kõlavälju, mis toovad vaikuse ka kõige kärarikkamatesse ruumidesse, Tšehhi trio Heinz Herberti loomingust aga leiab 70ndate psühhedeelse free jazzi jälgi kui ka kaasaegse klubikultuuri osakesi. Islandilt tuleb modernistliku pärimuse stilist Hekla, kes ühendab „ürg-elektroonika“ pilli teremini helisid tumeda Berliini elektroonika ja Islandi liustike unenäolisuste kajadega. Üheks õhtu võtmeesinejaks on ka Üle Heli festivali korraldaja Aivar Tõnso projekt Hüpnosaurus. Valgevenest saabub üks Ida-Euroopa originaalsemaid akordionimängijaid Yegor Zabelov ning kohalik helidisainer ja modulaarsünteraatorite spetsialist ekke testib erinevate helivõnkumiste vahele pääsemise võimalusi.

Lisaks neile esitleb Itaalia müraeksperimentaator Stromboli post-industriaalset kava ning EKA ÖÖl osalevad ka Poola audivisuaalkunstnik ja produtsent M8N ning kajatihedate vokaalide, väljasalvestuste ja loodusvideote projektsioonidega mänglev Eesti audiovisuaal-duo Vera Vice. Kuula kogumikku siin! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles