Vaata otse: TMW vestlussari “Tuleviku Tallinn ja Peatänav”

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees teeb täna kell 16 ülekande TMW vestlussarja üritusest „Tuleviku Tallinn ja peatänav”.  Pealinna tuleviku üle arutlevad Tallinna Tehnikaülikooli logistikaprofessor Dago Antov, Tallinna peaarhitekt Endrik Mänd, Viru Keskuse juhatuse liige Ants Vasar ning arhitektid Indrek Peil ja Sille Pihlak. Avatud on arhitektuuribüroo Kavakava Tallinna Peatänava makettide näitus. 

Tallinna südalinn saab 2020. aastaks uue ilme, kui Pärnu maanteed ja Narva maanteed ühendavast Tallinna Peatänavast saab inimkeskne, turvaline ja põnev keskkond nii jalakäijatele, ratturitele kui ka ühistranspordi ja autoga liiklejaile. See muudab linna toimimismustrit nii linnakodanike kui peatänavaga külgnevate ettevõtete jaoks.

TMW koos partneritega toob inimkeskse linna sõnumid publikuni läbi avaliku vestluse ja kunstiinstallatsiooni Viru ringil. 5.–8. aprillil on Viru ringil nähtav kunstiinstallatsioonide projekt, mis kujundab Viru väljakust festivali peaväljaku. Väljaku südames on arhitektide Sille Pihlaku ja Siim Tuksami loodud taaskasutatud digitihnik, ÖÖD peegelklaasist disainmaja, kuhu neljapäevaks ja reedeks kolib hommikuprogrammi tegema raadiojaam MyHits, ning puuistikud, mis kaitsevad Hollandi riigi poolt Eestile 100 aasta juubeliks kingitud tulpe. Viru ringilt Mere puiesteele keerates leiab Vene Kultuurikeskuse kõrval paiknevast Kanuti aiast skulptor Elo Liivi juhendamisel EKA kunstitudengite poolt valminud valgusinstallatsioonid.

Laupäeval, 7. aprillil ajavahemikus kell 16.30–20.30 on autoliiklus Viru ringil piiratud, kuid trammid ja bussid sõidavad plaanipäraselt. Kell 13 teavitab TMW avalikkust Viru ringil toimuvast aktsioonist ja üllatuskontserdist.

Festival soovitab laupäeval kesklinnas liigelda jala, jalgrattaga või ühistranspordiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles