Tallinn Music Weeki raames esineb Vene Kultuurikeskuses Ukraina popsensatsioon Ivan Dorn

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivan Dorn
Ivan Dorn Foto: TMW pressimaterjal

Algaval nädalal kogu pealinna vallutaval muusika- ja linnakultuuri festivalil Tallinn Music Week (TMW) esineb reedel, 6. aprillil Vene Kultuurikeskuses Ukraina poptäht Ivan Dorn. Esimesed 100 kontserdi piletit on Piletilevis saadaval hinnaga 25 eurot, ülejäänud piletid 29 eurot. Kohapeal maksavad piletid 35 eurot. Kontserdile tagavad pääsu ka TMW festivalipass, konverentsi ja festivali ühispass ning toetajapass. TMW passid on müügil TMW veebipoes.

Isikupärase imago, köitva karakteri ja eklektilise muusika poolest tuntud vene päritolu Ukraina laulja, DJ ja produtsent Ivan Dorn esitleb 6. aprillil Vene Kultuurikeskuses oma äsjailmunud  kolmandat täispikka albumit “OTD (Open the Dorn”). Los Angeleses salvestatud ja produtseeritud plaati tutvustava Euroopa tuuri raames on Dorn juba esinenud SRÜ riikides – Moskva Lastochka festivalist Valgevene suuremate linnadeni. Tallinna publikule esines ta viimati kolm aastat tagasi, ülimenukal kontserdil klubis Factory.

Oma uut ingliskeelset albumit kirjeldab Dorn kui mitmekülgset teost, milles leidub nii peomöllu kui ka mõtlikumatesse hetkedesse sobivat kraami. „“OTD“ on nagu kauapüsiv aroom, mille adumiseks on vaja aega ja mis on igal korral erinev.“

Dorni köitev karakter, ülevõlli moetunnetus – muuhulgas on tal aeg ajal kombeks kanda naisterõivaid -, moodsad saundisulamid ja nooblid tantsusammud on nii laulja kodumaal Ukrainas, Venemaal kui ka mujal Euroopas viimaste aastate jooksul lausa vesipüksina laineid löönud. Sensatsiooniks kujunes ta pea üleöö aastal 2011 ilmund hittsinglitega pikitud debüütalbumiga „Co’n’Dorn“. Nii peavoolu popi tarbijate kui ka nõudlikumate hipsternoorte jaoks kehastas ta kohaliku popstaari ideaali, mängurit, kes ühendas osavalt Lääne saundid ja venekeelse sõnumi. 2014. aastal ilmunud albumiga „Randorn LP“, võttis Dorn ette jõulisema suunamuutuse, vahetades senised raadiosõbralikud hitid mitmekülgse žanrite assortii vastu, laenates nii diskost, funkist, hausist kui ka süntpopist. Albumi promovideos kehastus ta kordamööda nii Jamiroquaiks, Freddy Mercuryks kui ka oma iidoliks Pharrell Williamsiks. Seni on iga Ivan Dorni album toiminud omaette etapina, justkui liigukski ta vaid kannapöörete toel.

„Ma olin kindel, et Ukrainas, Venemaal ja teistes endistes Nõukogude Liidu riikides on vaja sellist muusikat, mis seda ühiskonda raputaks ja tegin muusikat, mis oleks julge, mingil moel isegi jultunud,“ on Dorn öelnud.

Ivan Dorni kontserdi Vene Kultuurikeskuses juhatab sisse Valgevene pealinnast Minskist pärit juke’i ja footworki produtsent Aslamin. Valgevene Bassota muusikaskene esindajana koosneb Aslamini repertuaari eelkõige helgema kõlaga klubimuusika, geto-house ja juke. TMW raames astub Aslamin üles ka Sveta baaris samal õhtul toimuval Booty Powder Bass peol. Ivan Dorni kontsert toimub reedel, 6. aprilll Vene Kultuurikeskuses.

Uksed üritusele avatakse kell 20.00, kui peale läheb Aslamin. Dorni etteaste algab kell 21.30.

5.–7. aprillini ligi 20 Tallinna klubis ja kontserdipaigas toimuva TMW festivali muusikaprogrammis astub üles 262 artisti 30 riigist. TMW 2018 ajakava on vaadeldav festivali kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles