Kristjan Järvi ühendab Kultuurikatlas vinüülimängijad orkestriga

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sony vinüülimängija
Sony vinüülimängija Foto: Sony

Esimest korda Klaaspärlimäng Sinfoniettat juhatav Kristjan Järvi ühendab 31. märtsi kontserdil vinüülplaadimängijad orkestriga. Kultuurikatlas toimuva Tallinn Music Weeki avakontserdil esitatakse Gabriel Prokofjevi ja Peeter Vähi teoseid.

Kristjan Järvi dirigeerib esmakordselt Klaaspärlimäng Sinfoniettat ning samuti on erakordsed kooslusele lisatud vinüülimängijad DJ Mr Switchi oskuslikul juhtimisel. Veelgi põnevamaks teevad kontserdi norrakad Mari ja Håkon Samuelsen viiulil ja tšellol.

Kontserdi avaloona esitatakse Peeter Vähi teos «Reminiscences of Youth», mis kõlab seekord rearanžeeringuna viiulile, tšellole ja orkestrile. Just nimelt Kristjan Järvi palvel rearranžeeriti «Reminiscences of Youth», mis pidi algselt kõlama flöödi ja tšello soleerimisel David Oistrahhi muusikafestivalil.

Teisena kõlab «Concerto for Turntables», mille autoriks on Gabriel Prokofjev, suure vene-nõukogude helilooja Sergei Prokofjevi Londonis resideeruv pojapoeg.

Kontsert toimub koostöös festivaliga Klaaspärlimäng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles