TMW tänased artistid on The Membranes ja kammernaiskoor Sireen

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Membranes + Sireen 25.09.2015
The Membranes + Sireen 25.09.2015 Foto: Viktor Burkivski

Eelmisel aastal suurejoonelise alguse saanud koostöö briti postpunkarite ansambli The Membranes ning siinse kammernaiskoori Sireen vahel jätkub ka tänavu Tallinn Music Weekil.

Mullu linnafestivali TMW külastanud briti postpunk-legendi The Membranes juhtfiguur John Robb sattus siin lummusesse kammernaiskoori Sireen etteastest. Koguni nõnda, et mõjukas popkultuuriteoreetik ja muusikaveebi “Louder Than War” boss otsustas kooriga tuua esiettekandele The Membranesi tagasituleku-albumi “Dark Matter/Dark Energy”. 2015. aasta sügisel Teadlaste Ööl ühiskontserdi andnud kooslus salvestas toona Sireeni osalusel ka uut materjali. 

Robbi juhtimisel 1977. aastal Blackpoolis sündinud The Membranes jätkas pungi lõpetamata revolutsiooni uute tehniliste ja ideoloogiliste relvadega. Bänd oli muuhulgas teenäitajaks Sonic Youthi ja Big Blacki avangardmürale ning My Bloody Valentine’i shoegaze’i sümfooniatele. 1990. aastal lagunenud kultusbänd taasühines 2009. aastal. Nende mullust albumit „Dark Matter“/Dark Energy“ nimetas nii mõnigi muusikaväljaanne bändi seniseks parimaks saavutuseks, mida märkis ka nomineerimine prestiižikale Mercury auhinnale.

20-liikmeline kammernaiskoor Sireen aga paistab silma erinevatelt elualadelt lähtuvate lauljate individuaalsete omaduste ning mitmemõõtmelise paindlikkusega. Naiskoorile omast helisevat kõla kammerlikult selge ja peene vokaaliga kombineeriva Sireeni tavarepertuaar varieerub vanamuusikast tänapäevase heliloominguni. Uuendusmeelne häälestus aga võimaldab neil tegutseda ka žanriüleselt ning harjumuspärastest piiridest väljuvais kooslustes.

The Membranesi ja kammerkoori Sireen ehk riikide, muusikastiilide ja põlvkondade ülese koostööprojekti vilju saab taas nautida Tallinn Music Weeki avapeol 31. märtsil kell 22.30 Kultuurikatlas.

Vaata ansambli The Membranes videot siin:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles