FOTOD: Tallinn Music Weeki väljakuulutamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

28. märtsist 3. aprillini toimub taas linnafestival Tallinn Music Week, mis kaheksandaks tegutsemisaastaks on kindlustanud koha Euroopa olulisimate kultuurisündmuste seas. Tänavune festival on senisest mahukaim ja mitmekülgseim.

Aasta-aastalt nii mahult kui kaalukuselt kasvanud TMW on kujunenud üheks Lääne-, Ida- ja Kesk-Euroopa loovkogukondade olulisimaks kohtumispaigaks ning regiooni põnevaimaks muusika- ja kultuurisõpru kokku meelitavaks linnafestivaliks, mille olulisust uue kultuuriturismi sihtpunktina on tunnustanud ka kvaliteetväljaanded nagu The Guardian, Observer ja NY Times. 

Nädala kestev festival pakub lisaks mitmekülgsele muusikaprogrammile taas tasuta „Linnalava“ kontserte avastamist väärivates paikades ning Tallinna parimaid söögikohti esitlevat “Maitsed” programmi. Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse kureeritud kaasaegse kunsti eriprogramm “TMW kunst” keskendub noorele ambitsioonikale eesti kunstile ja õllegurmaanide festival Tallinn Craft Beer Weekend tutvustab ka sel aastal maailmaklassi kuuluvaid väikepruulikodasid.

Esmakordselt liitub tänavu festivaliga piirkonna disaini ja brände esitlev Disainiturg Kultuurikatlas, kuhu lisaks meie disaineritele on oodata külalisi ka naaberriikidest. Varem peamiselt muusikale keskenduvate vestluste sari “Jutud” laiendab tänavu teemaderingi teadusest toiduni ja kodaniku rollini neljanda tööstusrevolutsiooni eelses maailmas.

TMW, Music Estonia ja lauluvõistluse Eesti Laul käivitatud Eesti Laulu Akadeemia koostöös aga toimub festivali raames esimene professionaalsete laulukirjutajate laager Baltikumis, mida kureerib kogenud Rootsi muusikakirjastaja Ben Malén.  

Vaata ka TMW väljakuulutamise ürituse galeriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles