Helen Sildna: maailm ei vaja ühte keskpärast klaverimängijat juurde

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänases „Nädalalõpp Kanal 2ga“ stuudios võtavad Teet Margna ja Kristjan Jõekalda vastu Tallinn Music Weeki peakorraldaja Helen Sildna, kes avab saates muusikaäri telgitaguseid ja räägib oma isiklikest kokkupuudetest muusikaga.

Muusikutest vanemate lapsena on Helen Sildna kasvanud kogu elu muusika keskel. Ent erinevalt ooperilauljast emast ja trompetimängijast isast, on tema huvi ja töö juba 20ndatest eluaastatest olnud suunatud kontsertide korraldamisele, mitte ise nendel üles astumisele. „Maailm ei vaja ühte keskpärast klaverimängijat juurde,“ selgitab Sildna saatejuhtidele, miks ta vaatamata aastaid kestnud klaveriõpingutele teise tee valmis. „Klassikalise muusika armastus pole mind siiski maha jätnud,“ peab ta vajalikuks lisada.

Tänases „Nädalalõpp Kanal 2ga“ saates jagab Helen Sildna oma kogemusi nii Tallinn Music Weeki kui ka teiste suurürituste korraldamisega. „Eks ta selline meestekeskne äri ole,“ tõdeb Sildna, kuid märgib, et aastatega on ka naised siiski muusikaäris rohkem esile tõusnud.

„Nädalalõpp Kanal 2ga“ on Kanal 2 ekraanil täna kell 21:30, kohe pärast „Roaldi nädalat“

Vaata treilerit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles