Eesti tuntuimate artistide osalusel toimub juba kolmas rahvusvaheline laulukirjutajate laager

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulukirjutajate laager
Laulukirjutajate laager Foto: TMW pressimaterjal

Music Estonia, Tallinn Music Week’i (TMW) ja Eesti Laulu Akadeemia eestvedamisel toimub käesoleval nädalal, 27.-30. märtsil järjekorras juba kolmas rahvusvaheline laulukirjutajate laager, kuhu on osalema kinnitatud 13 Eesti muusikut-laululoojat.

Aktiivne laulukirjutamine ja -salvestamine toimub kahel päeval, 28. ja 29. märtsil, mil laagri toimumiskohaks oleva Go Hotel Shnelli 10 tuba on vaid kirjutajate päralt. Sinna seatakse üles mini-stuudiod, et laulukirjutajate meeskonnad saaksid keskenduda loometööle.

Music Estonia tegevjuhi, Virgo Sillamaa hinnangul on sedalaadi koosloome kultuur Eestis veel küllaltki uus. „Laulukirjutajate laager on hea kompaktne viis katsetamiseks ning seeläbi võib leida ka potentsiaalseid kaasautoreid uuteks tuleviku koostöödeks. Samuti on laagri oluliseks väärtuseks kokkupuude rahvusvaheliselt kogenud kirjutajatega, kellelt on meie enda muusikutel-laululoojatel kindlasti palju õppida,“ kommenteeris Virgo Sillamaa.

Eesti artistidest ja laulukirjutajatest valiti laagrisse osalema rahvusvaheliselt ilma tegev Ewert & The Two Dragonsi ninamees Ewert Sundja, tunnustatud produtsent ja DJ Bert Prikenfeld, artistinime NOËP all kuulsust koguv Andres Kõpper, armastatud muusik ja laulukirjutaja Tanel Padar, ansambli Cartoon koosseisu kuuluv elektroonilise muusika looja Hugo Martin Maasikas, hinnatud artist Lenna Kuurmaa, laululooja Priit Uustulnd, ansamblis Würffel tegutsev muusik Kaspar Kalluste, lootustandev noor laulukirjutaja Johanna Eendra, ansambli Slippery Slope eestvedaja Egert Milder, tuntud laulja Elina Born, andekas noor muusik Grete Paia ning ansamblist MiaMee pärit laulja ja muusikakirjutaja Liina Saar.

Välismaistest professionaalsetest hinnatud produtsentidest ja muusikakirjutajatest osalevad laagris Suurbritanniast pärit Paddy Hunt, Lewis Gardiner, Tom Aspaul, Aiden Grimshaw ja Pepper Rose, Rootsi produtsent Herman Gardarfve, Saksamaa päritolu produtsendid Sebastian Kirchner ja Matteo Capreoli ning Soome muusikaloojad Axel Ehnström ja Thomas Kirjonen. Lisaks on laagris osalemise kinnitanud Lätit Eurovisioonil esindanud Aminata Savadogo ning Läti laulukirjutajad Alise Joste ja Arnis Racinskis, Poola muusikaloojad Bartosz Schmidt, Robert Krawczyk ja Bartosz Szczęsny ning Ungari produtsent Tamas Molnar.

Ühtlasi toimub reedel, 31. märtsil Tallinn Music Week’i konverentsiprogrammi raames laulukirjutamise fookusega diskussioonpaneel „Kas kooskirjutamine on tõesti võti muusikahittideni?“, kus Eesti Laulu produtsendi, Mart Normeti modereerimisel arutlevad teema üle Soome muusikakirjastaja Tommi Tuomainen, Eesti hinnatud muusik ja laulukirjutaja Ewert Sundja ning Tallinn Music Week’i kommunikatsioonijuht Ingrid Kohtla.

Laulukirjutajate laager toimub Music Estonia, Tallinn Music Week’i ja Eesti Laulu Akadeemia eestvedamisel juba kolmandat korda. Eelnevad laagrid on osutunud üle-ootuste edukaks. Kirjutatud lugudest kaks (Liis Lemsalu – Sinu ees, Karl-Erik Taukar – Tähti täis on öö) olid nomineeritud Eesti Muusikaauhinnad 2017 raames aasta parima laulu tiitlile ning kolm laulu (Rasmus Rändvee – This Love, Laura Prits – Hey Kiddo, Liis Lemsalu – Keep Running) osalesid Eesti Laul 2017 konkursil.

Käesoleva laagri toimumisele panevad teiste seas õla alla Go hotel Shnelli, kus laager toimub, Wolt, kes hoiab hilisõhtutel täis laagris osalejate kõhud ning mSonic, kelle abil saavad püsti pop-up mini-stuudiod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles