Svjata Vatra filmis jäisel Viljandi järvel video loole "Letila Zozulja"

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Svjata Vatra
Svjata Vatra Foto: TMW pressimaterjal

Eesti-Ukraina folk-rock ansambel Svjata Vatra avaldas uue video loole "Letila Zozulja".

Kevadisel pööripäeval toob Svjata Vatra välja spontaanselt sündinud talvemuinasjutu: ühel külmal veebruaripäeval, kui puud olid härmas ja järv paksu jääkaane all, filmis ansambel tõeliselt põhjamaise video. Mõte sai alguse bändi eestvedaja Ruslani koduakna vaatest maalilisele Viljandi järvele. Sotsiaalmeedia kaudu saadi kahe päevaga kokku videomeeskond ja võttepäeva hommikul taevas olnud udu hajus. Video filmiti -15 kraadises külmas. Kaasatud oli järvejääle maanduv väikelennuk ning kogu lugu lõppes bändi liidri Ruslani jääauku hüppamisega.

Originaalis mitmehäälne ukraina rahvalaul inspireeris muusikuid kokku sulatama mitmeid stiile folgist, rokist, funk'i ja indie'ni ning kasutama ukraina okariinat (zozulja) koos parmupilliga. Ajatu rahvalaul räägib keerukast armastusloost, kus armukolmnurka lahendades peab silmas pidama, et hoole ja armastuseta ei jääks lapsed ning elu läheks väärikalt edasi.

Video "Letila Zozulja" põhjamaiselt karge loodus ja kuumad ukraina rütmid sulatavad jää iga vaataja südames!

Svjata Vatra on pühendumise ja sädemega teinud muusikat juba 12 aastat, välja andnud 5 CD-d ja 1 DVD Viljandi folgi kontserdist. 

Montaaži režissöör: Erik Norkroos

Videoteam: Karl Erik Heinsoo, Andreas Martin Reili, Ako Lehemets, Marko Drõgin, Kevin Kohjus

Muusika salvestus: Alo Jaanivald ja kokkumäng Keijo Koppel - Roundsound Stuudio.

Produtseeris: Svjata Vatra

Täname: Sammuli Puhkeküla, Kaitseliidu Sakala Malev, Viljandi Lennukitehas, Ugala Teater, Sireli Talu, Viljandi Lennuklubi, Kevin Kangur, Annika Mändmaa, Eve Noormets, Hans Noormets, Gunnar Teas, Viljandi Linn, Imeline Ilm.

Svjata Vatra esineb Tallinn Music Weeki raames 1. aprillil Vabal Laval Viljandi Pärimusmuusika Festivali õhtul kell 22.30. Liitu üritusega siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles