"Ma loodan, et tulevikuühiskond on multikultuurne ja ühendatud": intervjuu Hauschkaga (1)

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hauschka
Hauschka Foto: TMW pressimaterjal

Tallinn Music Weekil 31. märtsil Üle Heli x Nonclassical x Japan Sound Portrait õhtul esinev klaveritehnika-eksperimentaator Hauschka jagab mõtteid maailmast ja muusikast.

Millist lugu/albumit/artisti hetkel kõige rohkem kuulad?

Olen viimasel ajal kuulanud ühte bändi Noga Erez, kes on mu plaadifirma City Slang all. Tal on väga lahe saund.

CD, vinüül või striiming?

Vinüülid ja mp3'ed.

Meeldivaim jook enne kontserti.

Õlu.

Viimase aja parim muusikaline elamus.

Kuulasin Müncheni Filharmoonikute esituses Arnold Schönbergi Begleitmusik zu einer Lichtspielszene Op. 34 ja Aleksandr Skrjabini "Prometheus: tule poeem".

Sa oled oma sõbraga üksikul saarel ja toit on otsas. Kas säilitad tsiviliseeritud inimese kombed või praed sõbra lõkke kohal?

Ma arvan, et ma sooviksin jääda tsiviliseerituks, aga nagu me teame mitmetest dokumentaalidest, siis on see vaid aja küsimus.

Näide surematust bändist/muusikust.

David Bowie, Johann Sebastian Bach, John Lennon.

PC või Mac. Miks?

Mac, sest mul on palju ühendatud seadmeid ja ühel platvormil olla on lihtsam.

Mis on kõige müstilisem asi, mis sinuga juhtunud on?

Ma arvan, et mu elu on üldiselt üks müstiline asi, sest see liigub äärmusest äärmusesse ja on väga etteaimamatu. Seega ma näen seda kogu aeg ühe suure müsteeriumina.

Mis saab pärast surma?

Ma sooviksin, et saaksin elada mõnes teises ajas, või paradiisis, aga ma hakkan vaikselt aru saama, et ma peaks andma endast siin Maal olles parima, sest pärast surma ei pruugi midagi olla.

Lemmik tulevikuühiskond.

Ma loodan, et tulevikuühiskond on multikultuurne ja ühendatud. Ma ei näe mingit mõtet minna tagasi aega, kus kiri jõudis inimeseni 6 nädalaga. Maailm on väike ja meil on üksteisele palju anda. Ma arvan, et religioon ei tohiks inimesi eraldada – see peaks hoopis aitama meil üksteisega koos elada.

Kas armuksid androidi?

Ma ei ole ühtegi veel kohanud ja ma olen abielus vaimustava naisega. Seega võibolla järgmises elus.

Hauschka esineb 31. märtsil Mustpeade Majas Üle Heli x Nonclassical x Japan Sound Portrait õhtul kell 20.00. Rohkem infot ürituse kohta leiad siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles