"Toit on see, mida ei saa tegemata jätta": intervjuu Kadi Meriluhaga

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

"TMW Maitsed" programmis osaleva kohviku August peakokk Kadi Meriluht avaldab oma toidufilosoofia ning tuleviku inimese söömisharjumused.

Lemmik tooraine ja miks?

Salatid ja rohelised ürdid. Aromaatselt värsked, samas maiselt mõrkjad. Kodukoha mälestusi esile kutsuvad.

Toidufilosoofia?

Toit on see, mida ei saa tegemata jätta.  Toiduvalmistamise viis pigem ebakonventsionaalne, einestus võiks pakkuda sünesteetilist kogemust.

Mida sööb inimene aastal 3000?

Kuna tootmisprotsess muutub peaaegu täisautomaatseks, siis igapäevaselt sööme vast midagi, mis on abstraktsem ja meenutab vähem "päris" toitu. Süüakse seda, mis on valmistatud eetilisi kaalutlusi silmas pidades, arvestatakse rohkem keskkonna ja elusolenditega. Liha in vitro. Traditsiooniliselt valmistatud toidu nautimine muutub elitaarseks. Loomset päritolu tooraine illegaalne tarbimine.

Milliseid artiste plaanid TMW raames näha?

C Duncan, Aisha Orazbayeva, Indrek Spungin, Katja Adrikova.

Festivalipassiga on kohviku August menüü 15% soodsam.

Tutvu "TMW Maitsed" programmiga lähemalt siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles