Tallinn Music Weeki päeva artist on Mart Avi

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Avi
Mart Avi Foto: Elina Kasesalu

Möödunud aasta kõrgeima kriitika-skooriga kodumaise albumi „Rogue Wave“ üllitanud post-pop produtsent Mart Avi esineb Tallinn Music Weekil kahel korral.

Mart Avi loomingu paralleele kaardistades on tõmmatud jooni industrialist hauataguse soulini ja taevalikest orkestrisünteesidest äraspidise maailmamuusikani. Tema maneerlikku baritoni ning isepäist artistlikku eetost kirjeldades on käiku lastud võrdlusi nii Scott Walkeri, David Bowie, Brian Eno, Billy MacKenzie kui viktoriaanlike maadeavastajatega. Laetud, elavhõbedalik, vastu nähtamatu laboründi seinu põrkamas, osadeks jaotumas, kokku voolamas, taas jagunemas – selline on ta mullu ilmunud kolmas täispikk "Rogue Wave". Siin on autotune, 80ndate yuppie soul, AI songbook’i standardid – siirdeid rohkem kui kümnel tavapätil. Areeni Aasta Album 2016 kriitikute tabelis maandus „Rogue Wave“ 2. kohale, kohe Bowie „Blackstari“ järele.

„...Ja ikkagi on see hingestatud aju, mitte tehisintellekti muusika. Oma mängu tõsises lustis ning kuskilt teispoolsusse jäänust inimese tagahõikamises on „Rogue Wave“ ometi pärisem, elusam, viimaks soojemgi kui „ausate ja vahetute“ hipsterbardide leegioni vibreerivad sisekõned habeme ja peanaha vahel. 21. sajandi folk?“ – Berk Vaher, Areen

Tallinn Music Weekil astub Mart Avi üles kahel korral. Esimene ülesastumine leiab aset festivali avaõhtul 30. märtsil Kultuurikatla Väikeses Saalis kell 21.30. Rohkem infot ürituse kohta leiad siit.

Teine esinemine toimub 31. märtsil Mustpeade Maja Keldrisaalis Üle Heli x Nonclassical x Japan Sound Portrait õhtul kell 23.30. Rohkem infot ürituse kohta leiad siit.

Kuula Mart Avi loomingut Soundcloudist ja Spotifyst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles