"Meil on alati õnnestunud välja kaevata mõned pärlid, mida keegi teine poleks märganud": intervjuu Ester Faimaniga

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel, 31. märtsil toimuva Rada7.ee spektaakli korraldaja Ester Faiman soovitab muusikat nii festivaliprogrammist kui isiklikest lemmikutest ning annab aimu, mida ürituselt oodata.

Mis on sinu lahedaim festivalikogemus?

Neid on palju. Tooks pigem siis välja midagi hiljutist, näiteks viimase Flow festivali, kui esimesel festivalipäeval, mil rahvast oli kohal veel talutavuse piirides, sattus mu 3-4 lemmikut, kelle pärast sinna olin üldse kohale läinud, kohe jutti esinema. See oli päris intensiivne elamus kui vahepeal pidi lausa kihutama, et järgmise artisti nägemiseks kohale jõuda ja iga järgmine oli parem kui eelmine. Stormzy, Paperi T koos Pekka Kuusistoga, Sleaford Mods ja lõpuks Savages'i ajaks oli jaks otsas ja rahulolu laes.

Teisest otsast ei saa mainimata jätta kodumaist hästi hoitud eriti tumedat saladust nimega Howls Of Winter, mis algab juba selle nädala neljapäeval kui nn soojendusõhtul astub lavale Hollandi bänd Urfaust, kelle esinemist ma pikisilmi ootan. Üldiselt eelistan väiksemaid festivale. Hiigelfestivalid on ikkagi nii kohutavalt anonüümsed ja kolmveerand energiat läheb trügimisele, mis on tüütu.

Miks sa TMW raames oma üritust korraldad? Kas TMW ilma selleta ei saaks?

Selle esimese küsimuse esitan ma endale alati viimasel nädalal enne ürituse toimumist. TMW ilmselt kokku ei kukuks jah ilma Rada7.ee spektaaklita. Samas jääks festival ilma ilmselt kõige veidramalt kokku kombineeritud line-up'iga kontserdist, millel on arvatavasti juba nüüdseks välja kujunenud üsna kindel sihtgrupp ja austajaskond. Ning meil on alati õnnestunud avaldustemäest välja kaevata ka mõned pärlid, mida keegi teine poleks märganud.

Millisele TMW kontserdile peale enda poolt korraldatu plaanid veel kindlasti minna?

Kuna Soome räppar View on mu uus suur lemmik, siis vaatan teda kindlasti soojenduseks TMW avaõhtul enne kui ta ka meie reedesel showcase'il üles astub. Ilmselt hüppan läbi tavapäraselt ka nii metali- kui ka hiphopiõhtult ja Manka Boutique'ist näiteks, Renardist jalutaks ka kindlasti läbi, kui see meiega samal õhtul poleks.

Milliste festivaliartistidega tasuks kõigil tutvust teha?

Kui diagonaalis üle TMW artistide nimekirja libistada, siis kõikvõimalikku huvitavat kraami jääb silma, aga no mis ma siin ikka keerutan, tulge reedel Sinilindu, sest midagi igavat me ei näita!

Huvitavaim linn maailmas?

Huh. Portost näiteks on meeles ainult puhas rõõm. Londonit ja selle kultuurielu võib lõpmatuseni avastada. Edinburghis oli mul kõik viis kuud, mis ma seal veetsin, tunne, et viibin muinasjutulinnas ning Glasgow'sse jõudes pidin nõustuma ühe tuttava öelduga: "Edinburgh on ilus, aga Glasgows on biit", ja nii edasi.

Parim lugu, mida kõik võiksid kuulata?

Kui sellest siin varem juba juttu oli, siis kuulake Urfausti viimast albumit "Empty Space Meditation". Taustal hakkas just mängima Einstürzende Neubauteni "The Garden", seda võib ka alati kuulata, see on väga olulise sõnumiga.

Laia ja värvika esinejatevalikuga Rada7.ee spektaakel toimub reedel, 31. märtsil kohvikus Sinilind. Rohkem infot ürituse kohta leiad siit.

Einstürzende Neubauten - The Garden from neubauten.org on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles