Tallinn Music Weeki päeva artist on Danielle de Picciotto & Alexander Hacke

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danielle de Picciotto & Alexander Hacke
Danielle de Picciotto & Alexander Hacke Foto: TMW pressimaterjal

Üheks nimekaimaks esinejaks tänavusel Tallinn Music Week’il on industriaalmuusika teerajaja-grupi Einstürzende Neubauteni asutajaliikme Alexander Hacke ja kunstniku ning filmilooja Danielle de Picciotto koostööprojekt.

Alexander Hacke sündis Berliini proletaarses Neuköllni linnaosas. 1980. aastal liitus ta 14-aastase noore muusikuna Einstürzende Neubauteniga, olles juba varem mitmetes mõjukates põrandaalustes ansamblites kaasa löönud ning kirjutanud, salvestanud, avaldanud ja esitanud muusikat kasutades pseudonüümi Alexander von Borsig. Hacke on alates 1980ndatest kuni tänapäevani lugematute erinevate žanrite artistidega koostööd teinud ning avaldab siiani albumeid ja loob muusikat nii teatrile kui mängu- ja dokumentaalfilmidele. Tema sulest on ilmunud kaks täispikka sooloalbumit ning ta on koostööd teinud artistidega nagu Robert Rutman, The Tiger Lillies, Crime & the City Solution, Phew, Gianna Nannini, Gry, Miranda Sex Garden ja mitmed teised. Alates 2001. aastast on Alexander’i koostööpartneriks olnud Ameerika kunstnik Danielle de Picciotto. 2015. aastal avaldas ta oma autobiograafia “KRACH – Verzerrte Erinnerungen”, mille avaldas kõrgelt tunnustatud saksa kirjastuse Aufbau-Verlag osakond Metrolit.

Danielle de Picciotto on Ameerika päritolu kunstnik, muusik ja filmitegija. Lisaks muudele tegevustele on ta rahvusvahelist tuntust kogunud maalija, graafilise kunstniku, muusiku ja näitlejana. Peale selle oli ta ka 1989. aasta 1. juulil toimunud Berliini esimese Love Parade’i kaasalgataja. Tema kunsti kesksed teemad on ööelu kosmopoliitses linnas, ekstsentrilised jaapani tantsijad, tsirkusemotiivid, karneval või kunstielu üldiselt. Picciotto tööd on alati mõjukad ja väljendusrikkad ning kutsuvad vaataja oma veidrasse maailma.

Perseverantia
Perseverantia Foto: Danielle de Picciotto & Alexander Hacke Bandcamp

Tallinn Music Week’il esitlevad nad oma uut koostööalbumit “Perseverantia”, mis tähendab “vastupidavust” või “järjekindlust”. Olles elanud alates 2010. aastast rändavat elu ilma kindla koduta ning reisides ühest linnast teise, on see nende jaoks uus temaatika. Rändamise põhjuseks toovad kunstnikud üleüldise gentrifikatsiooni, individualismi hävinemise, elukalliduse tõusu ja peavoolu meelelahutustööstuse pidava mahamüümise. Picciotto ja Hacke sõnul peavad artistid tänapäeval pidevalt uusi töötamise viise leidma, et säilitada autentsust ja iseseisvust, sest vanad mustrid ei toimi enam. Kompromissitu otsus hüljata oma kodu on sellest ajast nende kunsti suunanud. Tähelepaneliku kuulaja jaoks avab "Perseverantia" mitmeid nende truisme. Album on salvestatud Kalifornias Mojave kõrbes ja on põhiliselt instrumentaalne, kui välja arvata mõni harvaesinev Danielle de Picciotto lüürika. Koos Alexander Hacke kõrilaulu, eeterliku harfimängu, melanhoolsete viiulimeloodiate ning bassi ja kitarri urisemisega, viiakse kuulaja müstilisse helide maailma.

Artist astub üles Tallinn Music Week 2017 avaõhtul 30. märtsil Kultuurikatla Väikeses Saalis kell 20.30. Rohkem infot ürituse kohta leiad siit.

Hacke ja Picciotto astuvad üles ka festivali raames Nordic Hotel Forumis 31. märtsist 1. aprillini toimuval konverentsil, kus nad räägivad loomingut suunavatest jõududest ja kultuuride ning põlvkondade vahelisest suhtlusest. Konverentsil esinevad ettekannete ja aruteludega nii muusikatööstuse esindajad kui loome- ja tehnoloogia valdkondade spetsialistid ning poliitikakujundajad.

Kuula Danielle de Picciotto & Alexander Hacke albumit “Perseverantia” siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles