Täna TMW-l: Koorimuusika maailmaesiettekanded Tallylt ja Sooäärelt

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kammerkoor Collegium Musicale
Kammerkoor Collegium Musicale Foto: Collegium Musicale

Täna toimub festivali Tallinn Music Week raames kahe kooriteose maailmaesiettekanne. Kammerkoor Collegium Musicale esituses ja Endrik Üksvärava dirigeerimisel jõuavad kuulajateni Mirjam Tally «Sinu vari» ja Jaak Sooääre «Kus on vaikus, sinna koguneb tolm»

Dirigent Endrik Üksvärav rääkis, et Jaak Sooääre loomingut esitatakse esmakordselt, Mirjam Tally loominguga on koor kokku puutunud varemgi. «Tema lugusid iseloomustab pidev sulandumine. Täna ettekandele tulev teos on nagu ühe hetke või seisundi kirjeldus, mediteeriv ja sissepoole vaatav.»

Rääkides Jaak Sooääre kooriteosest ütles Üksvärav, et helilooja astub selles kaasaegse harmoonia ja jazz-harmoonia piiril. «Sooäär mängib väga väikeste detailidega, harmooniat on paljuski määranud tekst.  Teos on kirjutatud väga kooripäraselt, harmooniliselt ja esitustehniliselt on see päris raske, kuid samas väga lauljasõbralik,” lisas ta.

Maailmaesiettekandele tulevad teosed on Mirjam Tally / Kristiina Ehin "Sinu vari" ja Jaak Sooäär / Jaan Kaplinski "Kus on vaikus, sinna koguneb tolm".  Kontsert  Niguliste kirikus algab kell 19.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles