Nimekad soome-ugri pärimusmuusikud festivalil Tallinn Music Week

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Sattuma Karjalast.
Ansambel Sattuma Karjalast. Foto: Peeter Langovits

Juba teist aastat osalevad linnakultuurifestivalil TMW ka soome-ugri pärimusmuusikud. Neljapäeval toimuval ühisel kontserdiõhtul «Fenno-Ugria ja Maailmamustrid» astuvad üles Karjala armastatuim folkmuusikakollektiiv Sattuma ja Mordva Vabariigi esindusansambel Toorama. Lisaks saab kontserdil kuulda Tuva kõrilaulu ja Valgevene keskaegset muusikat elektroonilises töötluses. 

Ansambli Sattuma eripäraks on muusikainstrumendid – mängitakse ligi 20 pillil. Repertuaaris on Karjala, Soome ja Ingerimaa rahvamuusika, aga ka pärimusest inspireeritud autorilooming.

Toorama tutvustab ersade ja mokšade võimsat mitmehäälset laulupärandit. Ansambel kasutab ka unustusse vajunud ja vähetuntud muusikainstrumente, nagu näiteks rahvuslik viiul garzi ja roopill nudei.

TMW programmis osalemisega soovib MTÜ Fenno-Ugria Asutus HTM hõimurahvaste programmi toel suurendada Venemaa soome-ugri rahvaste muusikakoosluste rahvusvahelist läbilöögivõimet. Eesmärk on võimaldada hõimukaaslastel esitada oma muusikat ja tutvustada soome-ugri kultuuri nii professionaalidele kui ka laiemale publikule ning ühtlasi saada inspiratsiooni teiste koosluste loomingust ja luua uusi kontakte. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles