Tallinn Music Weeki päeva muusik on Sofia Rubina

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofia Rubina koos ansambliga.
Sofia Rubina koos ansambliga. Foto: Tiit Mõtus

Sofia Rubina jazzialbum "In the land of OO-BLA-DEE", mis võitis Eesti Muusikaauhindadel parima jazzalbumi tiitli, anti välja ka Jaapanis. Rubina astub järgmisel nädalal algaval linnafestivalil Tallinn Music Week üles koguni kolmel korral. 

Tuntud eesti laulja Sofia Rubina esitles enda albumit „In The Land Of OO-BLA-DEE“ 2015. aasta sügisel. Album toob kuulajateni 1950. aastate jazzistandardid uues kuues. Lood on arranžeerinud Sofia abikaasa, trompetist Jason Hunter. Ülejäänud muusikute kõrval mängib plaadil ka klaverivirtuoos Evgeny Lebedev. Ilmunud sooloplaat on Sofia Rubina esimene klassikaline jazzalbum. 

Sofia Rubina suhtlemine publikuga ja armastus muusika vastu annavad lauljatarile kiirguse, mis toob kuulajale mõnusa tunde. Nii mõnigi tagasihoidlik eestlane hakkab Sofia õhutusel kaasa laulma. Vokaaltehniliselt on Rubina samuti tõeline meister – jazz, soul ja klubimuusika segunevad temas meeldivalt ja mahe tämber võimaldab tal kõiki stiile suurepäraselt esitada.

Tallinn Music Week’il näeb lauljat 31. märtsil Linnalava kodukontserdil kell 18.15 aadressil Kuristiku 6. Samuti esineb Sofia Rubina 1. aprilli südaööl Vabal Laval Jazzkaare ja Eesti Jazzliidu kureeritud jazzilaval ning laupäeval, 2. aprillil kell 16.45 Viru Keskuses tasuta Linnalava kontserdil. Fännidel on võimalik Sofia Rubina pikemat kontserti kuulda ka aprillis festivalil Jazzkaar. 

Vaata videot laulule "In The Land Of OO-BLA-DEE" siin:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles