Tallinn Music Weeki päeva artist on Mustelide

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustelide
Mustelide Foto: TMW pressimaterjal

Mustelide tähistab Valgevene meedialt elektroonikaprintsessi tiitli saanud artisti Natallia Kunitskaja esinejanime. Elektroonikaga mängiv produtsent, laulja ning laulukirjutaja loob eksperimentaalset popmuusikat, mis ammutab inspiratsiooni ka unenägudest.

2014. aasta sügisel avaldas Mustelide oma avaalbumi “Secret” plaadifirma Soyuz Music alt. Paljud kohalikud kriitikud võtsid plaadi vastu kiitustega ning tõstsid selle ka esile oma 2014. aasta parimate albumite nimistus. 

Mustelide on tuntud ka oma kontsertide poolest, kus ta ühtaegu mängib elektroonilisi pille ja laulab samal ajal. Publiku hinnangul võib iseloomustab artisti etteasteid eriline ja müstiline atmosfäär.

Mustelide rääkis portaalile Rada7.ee, kuidas ta pangas töötamise asemel otsustas ühel hetkel pühenduda muusikale: “Ma mõistsin ammu, nagu ka paljud teised muusikud, et kontorist tuleb võimalikult kaugele joosta. Tundsin end näitlejana iseenda elus, kuid ma kogusin pikalt julgust, enne kui otsustasin riskida ja panustada muusikale.”

Vene keeles laulev muusik usub, et inglise keel teeb paljud artistid teineteisele sarnaseks. “Peale selle olen veendunud, et tõeline siirus saab sündida ainult siis, kui su laulud on keeles, milles sa mõtled ning siirus on mulle väga oluline,” ütles Mustelide portaalile Rada7.ee. 

Tema sõnul on Valgevene muusika poolest puhas leht, mis annab võimaluse ise seda lehte täita: “Tänan jumalat, et oleme interneti õitsengu juures, mis loob üle maailma muusikutele pea võrdsed võimalused. Arvan, et just nimelt praegu võib väga palju Valgevene kultuurielus muutuda.”

Tallinn Music Week pakub kaks võimalust näha Mustelide kontserti: reedel, 1. aprillil esineb muusik kell 16.15 Nordic Hotel Forumis asuval tasuta Linnalava kontserdil ning samal õhtul kell 22.30 Rada7.ee esitletavas põhiprogrammis Sinilinnus.

Vaata videot Mustelide kontserdist siin: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles